Vasile Bănescu: Blestemul nu face parte din strategia duhovnicească a Bisericii lui Hristos
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ioan-Radu Gava
WhatsApp
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a venit cu o  clarificare privind folosirea blestemului în Biserica Ortodoxă.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a publicat un nou mesaj în care se delimitează clar de folosirea blestemului în cadrul Bisericii Ortodoxe Române:

„Blestemul nu face parte din strategia duhovnicească a Bisericii lui Hristos. Rarisimele antecedente justificate prin subtile rațiuni conjuncturale în alte epoci nu justifică în niciun fel resuscitarea lui. Eficacitatea sa pastorală a decedat demult.

Invocarea unei potențiale nenorociri asupra cuiva care nu mai înțelege nici vag sensul noțiunii de „ascultare” nu este chiar cea mai convingătoare invitație de a veni sau de a rămâne în Biserică.

Aceasta trebuie să fie un spațiu al ordinii de multe feluri, al ascultării de bunăvoie, al smereniei și al ne-voinței personale, dar exclusiv în cadrul subînțeles al libertății și al iubirii care, doar când e reală, îți permite să faci ce vrei“, a scris Vasile Bănescu pe Facebook.

Ieri, Înaltpreasfințitul Părinte Irineu, Arhiepiscopul Craiovei și Mitropolitul Olteniei, a emis un blestem la adresa celor care frecventează o biserică aflată în apropierea Mănăstirii Frăsinei și despre care se spune că a fost construită pe un loc blestemat de Sfântul Ierarh Calinic.

„Cei care vor încălca această hotărâre să cadă sub blestemul Sfântului Ierarh Calinic și sub blestemul nostru. De sunt clerici, să se caterisească, iar de sunt mireni, să se afurisească, iar de este vreun preot de mir și va încălca acest legământ, să fie în aceeași osândă“, se arată, printre altele, în mesajul publicat pe siteul Arhiepiscopiei Râmnicului.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel