Data actualizării:
Data publicării:

Vasile Bănescu: Acest lucru îi lipsește sistemului de învățământ. Este copleșitor de important / video

Autor: Ioan-Radu Gava | Categorie: Stiri
WhatsApp
Sursa: Agerpres
Sursa: Agerpres
În ultimele decenii, sistemul educațional românesc s-a confruntat cu reforme care nu s-au dovedit de fiecare dată a fi utile tinerilor din România și aproape fiecare generație a fost considerată o generație de sacrificiu. Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a spus care este elementul esențial pentru ca un sistem de învățământ să funcționeze cât mai eficient.

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, a vorbit despre nevoia de ordine în sistemul educațional românesc:

„Există, din păcate, un procent de oameni care se confruntă cu sărăcie, cu analfabetism, vedem atâtea figuri cumplite de copii în suferință. Vedem oameni însingurați, fără medic, fără profesori. Școala e o mare problemă în societatea românească. Sistemul educațional românesc este un sistem, totuși, suferind. Toți cei care am trecut prin învățământ ne dăm seama că lucrurile nu sunt în ordine. E o lipsă de ordine.

Îmi vine în minte un citat al unei mari gânditoare, Simone Veil: Primul lucru care ne trebuie este ordinea. Cuvântul acesta este copleșitor de  important, fie că vorbim de ordinea morală, de ordinea civică, de ordinea intelectuală. Toate lucrurile astea sunt esențiale pentru un om ca ființă socială. Primul lucru care îi lipsește învățământului românesc este ordinea în sistem“, a spus, la DC News, la emisiunea De Ce Citim, Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române.

CITEȘTE ȘI    -    EXCLUSIV  Știință vs. Religie în crearea Universului. Vasile Bănescu: Nu există contradicții smintitoare!

Statul are pârghiile necesare pentru a instaura ordinea în societate

„Statul are pârghia legilor. Există legi care trebuie aplicate. Nimeni nu pledează pentru un regim autoritar, ci de aplicarea unor legi și unui tip de ordine valabil și recognoscibil în toate democrațiile autentice.

Cunosc spațiul german și acolo nu poți să aprinzi un foc undeva fără aprobare. Bineînțeles că românului îi pare excesiv, dar, puse cap la cap, lucrurile acesta aparent mărunte, că nu ai voie să arunci orice oriunde, că nu ai voie să faci focul oriunde, compun un tablou al unei societăți ordonate. O societate ordonată e o societate mai prolifică în toate registrele ei“, a concluzionat Vasile Bănescu.

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  De ce nu a făcut Vasile Bănescu pasul spre preoție: Avem o criză acută de vocație

Youtube video image

CITEȘTE ȘI     -    EXCLUSIV  Ce spune Vasile Bănescu despre cei care acuză Biserica de "practici medievale": Pe un om mai puțin inteligent îl poți testa și vei vedea cum reacționează

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel