Vâsc periculos. ATENȚIE unde vă sărutați de REVELION 2018
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
poza-int-sarut
poza-int-sarut
De Revelion, pentru a vă merge bine în 2018, trebuie să țineți cont de anumite obiceiuri, dar atenție! Unele pot fi foarte periculoase.

Există tradiția ca îndrăgostiții să se sărute sub vâsc în noaptea dintre ani. La fiecare sărut sub vâsc, perechile trebuie să rupă câte o bobiță, iar când crenguța rămâne fără bobițe, tradiția se încheie. Puțini știu însă cât de periculos este acesta... nu sărutul, ci vâscul! 

Are reputația de plantă toxică, iar fructele sale sunt, de cele mai multe ori, otrăvitoare.

Pentru a vă feri de probleme, ar fi bine să cumpărați vâsc din farmaciile naturiste, nu de la negustorii de pe stradă. Specialiștii spun că vâscul de pe plop, salcie, tei, nuc, frasin, arțar, paltin și salcâm este extrem de toxic. În schimb, vâscul de pe măr, prun, gutui, păr, măr pădureț, pin și brad are o toxicitate mult mai redusă și este folosit ca medicament, pericolul de otrăvire fiind minim.

[citeste si]

Semnele intoxicației cu vâsc sunt următoarele: scăderea tensiunii arteriale, rărirea ritmului cardiac, apariția de frisoane, tulburările nervoase cu paralizie și pierderea sensibilității. Așadar, de Revelion avem doar un sfat pentru dumneavoastră - sărutați-vă oriunde, dar dacă alegeți totuși pupatul sub vâsc, fiți prudenți! 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel