VARZA, la vânzare cu rația. Limitare la TREI verze. Unde se aplică
Varza a devenit o monedă de schimb scumpă, care în prezent se împarte raționalizat.
Locuitorii mai vârstnici din Beijing îşi umplu cămările cu varză, dând un nou sens unei vechi tradiţii, după ce guvernul le-a recomandat cetăţenilor să-şi facă acasă stocuri de bunuri de primă necesitate, în eventualitatea unor crize, relatează Reuters, citat de Agerpres.
La începutul lui noiembrie, înainte de venirea gerului, localnicii obişnuiesc de multă vreme să cumpere cantităţi importante de varză, care poate rezista luni la rând fără să se altereze şi este folosită intens în bucătăria locală. Atenţionarea emisă lunea trecută de autorităţi către gospodării de a-şi asigura stocuri, precum şi previziunile meteo care anunţă zăpadă au intensificat în acest an febra aprovizionării şi în faţa supermarketurilor din centrul Beijingului s-au format cozi la primele ore ale dimineţii.
Localnicii se înghesuie să cumpere varză
"În fiecare an vânzările de varză sunt mari în acest sezon, dar după anunţul de luni toată lumea s-a repezit să cumpere şi mai mult", a relatat un cultivator într-una din pieţele en-gros din Beijing.
Supermarketurile au limitat vânzările la trei verze de persoană, dar şi aşa cumpărătorii sosiţi după ora 9 au plecat cu mâna goală.
Pe platforma socială Weibo, o versiune chineză a Twitter, topicul "Ministerul Comerţului încurajează gospodăriile să îşi facă stocuri de produse de bază" a înregistrat peste 17 milioane de vizualizări şi peste 5.000 de comentarii. Numeroase comentarii speculau o posibilă legătură între apelul la stocarea de alimente şi planurile pentru un atac asupra Taiwanului. În plus, au apărut îngrijorări că temperaturile extreme ar putea afecta producţia şi transportul legumelor, ale căror preţuri au crescut deja în ultimele săptămâni, în unele cazuri preţurile fiind mai mari decât la carne.
Rețetă de murat varza
Ingrediente: Varză, sare grunjoasă, bețe de mărar, foi de dafin, gutuie, boabe de porumb, piper, cimbru, hrean.
Varză se curată de frunzele pălite de deasupra și se spală. Apoi se curată cotorul din interior, cu un cuțit bine ascuțit. Sunt persoane care crestează varză în 2 sau în 4, sau chiar o taie, că să încapă în bidon sau butoi, dar totuși mai bine este dacă alegeți verze mai mici ca să încapă întregi. Astfel, scobiți cotorul, iar în loc puneți sare. Apoi se aşază verzele în butoi. Puneți un rând de verze, un rând de sare grunjoasă. După ce este umplut butoiul, se adaugă beţe de mărar uscat, foi de dafin, o gutuie sau boabe de porumb, care colorează zeama, piper şi cimbru. Dacă vă doriți ca frunzele să fie mai tari adăugați și hrean.
După ce ați terminat de aranjat varza și de pus toate ingredientele necesare menționate mai sus, acoperiți vasul și lăsați-l timp de 3 zile fără apă. După aceea turnați apă proaspătă.
Puteți totuși și să adăugați din prima saramura. Se face o saramură rece cu 40 gr sare grunjoasă la litrul de apă rece, se amestecă până când sarea se dizolvă complet și se toarnă peste verze, scrie culinar.ro.
O dată la 3 zile suflați aer în butoi cu ajutorul unei ţevi sau al unui furtun, până când se acrește. Pentru a vă asigura că verzele sunt mereu scufundate în saramură, deasupra puneți ceva greu. Varza murată astfel ajunge la savoarea deplină în aproximativ o lună, în funcție de locul în care este așezat vasul. Varza murată se poate folosi ca și salată la un fel principal de mâncare sau se poate folosi pentru prepararea diferitelor rețete. Majoritatea o folosesc în special pentru delicioasele sarmale.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News