Varză înăbușită fără carne: un ingredient secret va îmbunătăți gustul și culoarea preparatului
Data publicării:
Autor: Nicoleta Baciu
WhatsApp
Varză înăbușită fără carne, un ingredient secret va îmbunătăți gustul și culoarea preparatului. Sursa foto: freepik.com
Varză înăbușită fără carne, un ingredient secret va îmbunătăți gustul și culoarea preparatului. Sursa foto: freepik.com
Varza înăbușită este  o mâncare foarte simplă, care se face din produse disponibile și care poate fi mâncată în timpul postului. 

Cu toate acestea, mâncarea nu iese întotdeauna așa cum ne dorim. Varza ideală ar trebui să aibă o culoare frumoasă portocalie și să nu fie prea moale sau dură. Bucătarii cu experiență au dezvăluit ce ingredient secret trebuie adăugat în varză, în timpul gătitului.

La multe gospodine, varza înăbușită este prea uscată sau, dimpotrivă, prea apoasă. Bucătarii au dezvăluit secretul unui preparat delicios. Se pare că trebuie să adăugăm puțin oțet, care va dezvălui gustul preparatului.

Fără cașcaval și fără carne: această lasagna poate fi mâncată chiar și în Postul Paștelui

Pentru un kilogram de varză, trebuie să folosim o lingură de oțet. Putem folosi oțet de cidru de mere. Oțetul trebuie pus în varză înainte de a adăuga prăjeala de ceapă și morcovi. Mai întâi, varza tocată se călește, apoi, după aproximativ o jumătate de oră, se adaugă oțetul.

În timpul gătitului, ar trebui să adăugăm și pastă de roșii sau sos de soia. Așa varza nu va rămâne palidă, ci va căpăta o nuanță strălucitoare.  

Chec de post cu nuci și stafide. Amestecă toate ingredientele și dă tava în cuptor


Unii bucătari adaugă piper negru, boia de ardei, verdeață și ierburi aromatice în varza înăbușită. Condimentele ajută la eliminarea mirosului neplăcut, care poate apărea în timpul gătirii. Ierburile aromatice pot fi adăugate în varză în timpul gătirii, iar verdeața poate fi adăugată direct în farfurie.

Este important să nu exagerăm cu condimentele, pentru a nu distruge gustul principal al mâncării. O astfel de mâncare va fi gustoasă chiar și fără carne. Poftă bună!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel