Fiecare gospodină are rețeta ei, iar în fiecare bucătărie națională, varza este înăbușită diferit. De exemplu, varza înăbușită în stil turcesc este preparată cu carne tocată, ardei dulci și pastă de roșii. Acest fel de mâncare va fi picant și satisfăcător.
Ingredientele de care ai nevoie:
carne tocată - 500 grame,
varză - 1 bucată,
ceapă - 1 bucată,
ardei gras - 1 bucată,
pasta de tomate - 2 linguri,
ardei iute - optional,
sare, piper, condimente - după gust,
suc de lămâie - 1 lingură,
ulei vegetal - 1-2 linguri,
verdeață și iaurt grecesc - pentru servire.
Rețeta, pas cu pas
Prăjește carnea tocată într-o tigaie. Adaugă ceapa tocată și ardeiul și gătește-le împreună timp de 5 minute.
Se toacă varza și se adaugă în carnea tocată. Amestecă bine și adaugă pasta de roșii. Gătește totul sub capac, până când varza este gata.
Pizza pe lipie, cea mai rapidă și delicioasă rețetă, gata în 10 minute
Adaugă condimentele și mai gătește varza încă 5 minute. La final, adaugă în varză zeamă de lămâie, deoarece acest ingredient va adăuga un gust deosebit preparatului. Servește varza pe masă, însoțită de un dressing din iaurt și verdeață. Poftă bună!
Salată de varză, ca la restaurant
Salata de varză se prepară destul de simplu. Cu toate acestea, multe gospodine nu reușesc să facă un aperitiv la fel de reușit ca bucătari profesioniști. Există mai multe secrete în prepararea salatei de varză, datorită cărora vei reuși să pregătești o salată perfectă ca la restaurant.
Pentru a face salata de varză, vei avea nevoie de următoarele ingrediente:
600 grame de varză;
100 grame de morcovi;
1 lingură de zahăr,
jumătate de linguriță de sare,
1, 5 lingură de oțet de 9%,
3 linguri de ulei vegetal rafinat (de măsline sau de semințe de floarea soarelui).
Modul de preparare
Varza se dă prin răzătoare, apoi se sărează și se zdrobește puțin cu mâinile. Varza tânără nu trebuie zdrobă, deoarece va da prea prea multă zeamă. Lasă varza să se odihnească 15 minute.
Morcovul se dă prin răzătoare. Adaugă morcovul ras în varză, împreună cu zahărul și oțetul. Lasă salată, în frigider, pentru 10 minute. După cele 10 minute, se adaugă ulei, se amestecă și se dă la frigider pentru o jumătate de oră. Salata poate fi păstrată la frigider și câteva zile: gustul ei se va îmbunătăți.
Transformă smântâna în maioneză: ingredientele secrete ale unui sos simplu și foarte gustos
Dacă sari peste acești pași și doar vei amesteca toate ingredientele, salata nu va avea gustul pe care dorești să-l obții. Salata de varză este ușoară, suculentă și parfumată. Se potrivește bine cu preparatele din carne sau cartofi. Poftă bună!
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News
Citește articolele cu aceleași etichete:
- Delia Budeanu, povestea neștiută. Cea mai cunoscută crainică din istoria Televiziunii Române de dinainte de '90 se temea să nu fie împușcată de Ceaușescu
- Zodia care trebuie să facă schimbări în perioada următoare. Daniela Simulescu: Vă recomand să stați departe / video
- Banca Mondială și FMI recomandă noi taxe și impozite pe salariile românilor, dar și pe locuințe și mașini. Alternativa lui Adrian Negrescu
- Horoscop 23 aprilie: Balanță, Scorpion, Săgetător, Capricorn, Vărsător, Pești. Zodia care are probleme în familie. Mergi pe vârfuri!
- Horoscop 22 aprilie: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioară. Zodia care se simte manipulată. Vei fi radical
- Modificare RCA - numeroși șoferi vor plăti bani mai mulți. Titi Aur arată manevra care s-a făcut / video
- Armata SUA testează o armă experimentală cu microunde de înaltă putere. Ce este Proiectul Meteor
- O țară din Europa are școală gratis pentru adulți, inclusiv pentru români. Învață două limbi străine și obțin și competențe profesionale
- BANCUL ZILEI: Bulișor, răspuns magistral pentru tată
- Apa îmbuteliată în pet-uri, pericol pentru sănătate. Dr. Mircea Duțu: ”Particule extrafine au ajuns în sânge, inimă și creier”. Care este cea mai sigură apă
- Semnal de alarmă către părinți. Ce gest periculos au ajuns să facă tinerii la trecerea de pietoni
- Ce profesii onorabile ocupă mulți români în Norvegia. „Aici este o lipsă enormă. Toți norvegienii îi laudă”
- O nouă provocare pentru școala românească, în contextul tehnologizării și ecologizării. Prof. Duțu: Un moment de cumpănă