Data actualizării:
Data publicării:

Vârsta mijlocie nu e la 50 de ani. Sociologul Mirel Palada, glumă despre vârsta de pensionare

Autor: Florin Răvdan | Categorie: Stiri
WhatsApp
Fotografie de la Paweł L., Pexels
Fotografie de la Paweł L., Pexels
Sociologul Mirel Palada semnalează, printr-o glumă legate de vârsta de pensionare, că vârsta mijlocie nu e de 50 de ani. 

"50 de ani nu înseamnă că eşti de vârstă mijlocie. E doar o minciună menită să te ţină în câmpul muncii pe o perioadă mai mare. Cei mai mulţi oameni nu ajung la 100 de ani. Media de viaţă este de 73 de ani, ceea ce înseamnă că "vârsta mijlocie" ar fi la 36 de ani.

Dar dacă autorităţile ţi-ar spune asta, atunci ai putea fi mai puţin dispus să munceşti până la 65 de ani", a postat Mirel Palada pe pagina sa de Facebook. 

L-am întrebat pe Chat GPT care este speranţa medie de viaţă la nivel global, dar şi care consideră el că este vârsta mijlocie. 

"La nivel global, durata medie de viață a unui om se poate schimba în funcție de mai mulți factori, inclusiv dezvoltarea economică, accesul la îngrijire medicală și calitatea vieții în diferite regiuni. Conform datelor disponibile până la anul 2021, speranța de viață medie la nivel mondial este de aproximativ 72,6 ani. Este important de menționat că această cifră poate varia semnificativ în funcție de țară și regiune. În anumite țări dezvoltate, speranța de viață poate depăși 80 de ani, în timp ce în țări cu resurse limitate și probleme de sănătate grave, aceasta poate fi mult mai mică.

Vârsta mijlocie este o perioadă a vieții care se situează între tinerețe și bătrânețe. Deși nu există o definiție exactă a vârstei mijlocii, aceasta este adesea considerată a fi între aproximativ 40 și 60 de ani. Totuși, este important să menționăm că percepția vârstei mijlocii poate varia în funcție de factori culturali, sociali și individuali. Unii oameni pot considera mijlocul vieții a fi mai aproape de 40 de ani, în timp ce alții îl pot situa mai aproape de 50 sau 60 de ani", arată IA-ul.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

acest articol reprezintă o opinie;

WhatsApp
pixel