Data publicării:

Variola maimuței, la granița României! Rafila, precizări

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Sanatate
WhatsApp
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila / Foto: Facebook, Alexandru Rafila
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila / Foto: Facebook, Alexandru Rafila
Rafila a vorbit despre cazul de variola maimuței din Ungaria.

Nu are niciun fel de relevanță că a apărut un caz de variola maimuței la graniță, spune ministrul Sănătății, Alexandru Rafila: „Virusul nu trece granița. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz”.

„Nu are niciun fel de relevanță că a apărut la graniță. Virusul nu trece granița. Este importantă identificarea cazului de infecție și izolarea contacților, eventual vaccinarea lor. Nu trebuie măsuri suplimentare pentru faptul că a existat în apropierea României un astfel de caz”, spune Alexandru Rafila.

El afirmă că România va primi o anumită cantitate de vaccinuri în mod gratuit.

„Este o disponibilitate limitată de vaccin la nivelul UE. Probabil că vom primi o cotă parte similară cu populația României din totalul populației UE, deci probabil 2.00 de doze, cu precizarea că pentru un contact e necesară administrarea a două doze” încheie Rafila.

Ungaria a înregistrat primul caz de variola maimuţei la un bărbat de 38 de ani, a declarat miercuri medicul şef Cecilia Muller pentru agenţia de presă de stat MTI, potrivit Reuters.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel