Variantele COVID au fost renumite cu litere grecești
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Pixabay / COVID, variante redenumite cu litere grecești
Pixabay / COVID, variante redenumite cu litere grecești
OMS a redenumit variantele de COVID-19 descoperite în lume cu litere grecești, pentru a facilita dialogul multilateral. 

Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a decis că variantele de COVID au nevoie de noi nume, pentru a putea fi diferențiate, astfel că a fost anunțat un nou sistem de numire a acestora. OMS va folosi caractere grecești pentru a numi variantele de COVID descoperite în țări precum Marea Britanie, India sau Africa de Sud. De exemplu, varianta din Marea Britanie a fost denumită Alpha, cea din Africa de Sud Beta, iar cea din India este asociată literei Delta, informează BBC

OMS a argumentat că acest mod de numire va simplifica discuțiile despre coronavirus, iar pe viitor va elimina din stigma pe care noua maladie o poartă. La începutul acestei luni guvernul indian a criticat denumirea variantei B.1.617.2 a coronavirusului „varianta indiană”, cu toate că OMS și nici o altă autoritate publică nu au aprobat această denumire. 

„Nicio țară nu ar trebui să fie stigmatizată pentru descoperirea și raportarea unei noi variante”, a postat pe Tweeter Maria Van Kerkhove, lider al departamentului tehnic COVID-19 din cadrul OMS. Aceasta a cerut ca în continuare oamenii de știință să rămână vigilenți, să descopere și să raporteze noile variante. 

O listă completă a fost publicată pe site-ul instituției. Literele vor fi atribuite atât variantelor ce pun în prezent probleme, cât și celor care ridică un nou interes. Literele grecești nu vor înlocui numele științifice ale variantelor de COVID-19. Dacă oamenii de știință vor descoperi mai mult de 24 de variante ale virusului pandemic, va fi inițiat un program de numire a mai anunțat oficialul OMS, Maria Van Kerkhove. 

Scopul noului sistem de numire este acela de a facilita dialogul între autorități și populația civilă. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel