Vkusno & Tochka, lanțul care a luat locul McDonalds în Rusia, servește burgeri mucegăiți și mâncare alterată
Data publicării:
Autor: Andreea Ditcov
WhatsApp
Sursă foto: Twitter (@ian_matveev)
Sursă foto: Twitter (@ian_matveev)
Noul lanț de restaurante care a luat locul McDonalds în Rusia nu reușește să mențină nici măcar standardele de sănătate și igienă publică. 

Restaurantele fast-food care au înlocuit McDonald’s în Rusia, după ce compania americană a părăsit țara din cauza invaziei Ucrainei, le servesc clienților hamburgeri mucegăiți. Restaurantele, numite acum ”Vkusno & Tochka”, tradus ”gustos și atât”, au în meniu o varietate de mâncăruri asemănătoare ce cele ale lanțului american dar clienții postat fotografii cu mâncarea putrezită pe rețelele de socializare.

Imaginile dezgustătoare arată mucegaiul de pe chiflele de hamburger. Alți clienți au raportat că au găsit insecte în chiftelele sau pâine. 

O jurnalistă i-a făcut de rușine pe rețelele de socializare

Ksenia Sobchak, o personalitate de televiziune rusă și lider al opoziției politice față de guvernul Putin, a postat imaginile pe canalul său de chat Telegram.

”Vkusno & Tochka vinde burgeri cu mucegai”, a scris Sobchak.

”Se pare că nu prea respectă standardele McDonald’s, cel puțin în ceea ce privește controlul calității produselor. Astăzi au fost înregistrate cel puțin trei cazuri de burgeri cu chifle mucegăite vândute clienților.”

Rușii, nemulțumiți de serviciile autohtone

Când McDonald’s și-a vândut cele 700 de restaurante operatorilor „Vkusno & Tochka”, directorii de top ai noului lanț au promis clienților că vor avea o experiență mai bună. Oleg Paroev, care a fost CEO al McDonald’s Rusia înainte de a deveni noul director executiv al lanțului rusesc, a susținut că noile restaurante au vândut un record de 120.000 de burgeri în ziua deschiderii, 12 iunie.

Dar, judecând după reacția de pe rețelele de socializare, consumatorii ruși sunt nervoși la vederea mâncării. Unii s-au plâns chiar de lipsa de brânză din cheeseburgerii care sunt oferiti. Alții ar fi spus că sosul de brânză care le-a fost servit a depășit data de expirare.

”Nu cred că este în regulă când găsești mucegai”, a scris un client pe Telegram.

Un alt client a răspuns: ”Nu trebuie să otrăviți oamenii”.

McDonalds s-a retras din Rusia din cauza invaziei din Ucraina

O purtătoare de cuvânt a lanțului a declarat pentru Newsweek, citat de NY Post, că au contactat producătorul pentru clarificări suplimentare și au renunțat la lotul cu probleme, spunând ”calitatea și siguranța produsului sunt prioritatea noastră principală”.

La începutul acestui an, McDonald’s a părăsit Rusia din cauza invaziei Ucrainei, dar își păstrează dreptul de a răscumpăra afacerea după 15 ani.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel