Varianta în care LS IAȘI își asumă acționarea în instanță a UMF Iași. Acuzații grave
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Liga Studenților (LS IAȘI) amenință UMF Iași cu acționarea în instanță.

„Studenții mediciniști din Iași, prin intermediul Ligii Studenților (LS IAȘI), critică Societatea Studenților Mediciniști din Iași (SSMI) pentru fraudarea alegerilor reprezentanților studenților în structurile de conducere a Universității de Medicină și Farmacie „Gr. T. Popa" din Iași, care a organizat alegerile netransparent, fără observatori, prin fraudarea unor buletine de vot și a procesului electoral descris în regulamentul de alegeri. Studenții solicită refacerea alegerilor în condiții de legalitate. Prin aceste practici frauduloase, SSMI urmărește menținerea unui monopol politic asupra reprezentării studențești și eliminarea studenților vocali, care nu sunt membri „agreați" ai organizației”, se precizează într-un comunicat.

„Alegerile pentru reprezentanții anului III, precum și pentru reprezentanții în Senat, au fost refăcute joi, 28 noiembrie, însă pe parcurs a mai apărut înscris în cursă încă un candidat, contrar regulamentului de alegeri. Totodată, acest tur al treilea pentru reprezentantul în Senat a fost organizat pentru că „nu a ieșit cine trebuie".

Situații similare au fost semnalate și în cazul alegerilor pentru alți ani de studiu sau pentru funcțiile de reprezentanți ai studenților în Consiliul Facultății și Senatul Universității”, continuă comunicatul.

Liga Studenților (LS IAȘI) va pune în perioada următoare în dezbatere publică un proiect de modificare a actualului Regulament de reprezentare, organizare și funcționare a organizațiilor studențești și de desfășurare a activităților extracurriculare.

În cazul în care propunerile nu vor fi luate în considerare, Liga Studenților (LS IAȘI) își asumă acționarea în instanță a UMF Iași.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel