Vara va dura 6 luni, iar iarna, mai puțin de 2 luni până în anul 2100. (STUDIU)
Autor: Doinița Manic | Publicat pe: 13 Martie, 23:41
WhatsApp
Foto cu caracter ilustrativ Pixabay
Vara va dura șase luni, iar iarna, mai puțin de două luni până în anul 2100, sugerează un nou studiu.

Încălzirea globală va schimba durata celor patru anotimpuri, sugerează un nou studiu, făcând ca verile de șase luni să devină un lucru obișnuit în emisfera nordică până în anul 2100, transmite Live Science.

În schimb, iernile ar putea dura mai puțin de două luni pe an. Aceste schimbări sezoniere drastice ar avea un impact amplu asupra lumii, perturbând agricultura și comportamentul animalelor, crescând frecvența valurilor de căldură, furtunilor și incendiilor și, în cele din urmă, prezintă „riscuri crescute pentru umanitate”, au scris autorii studiului.

Pericolul țânțarilor care poartă virusuri

„Țânțarii tropicali care poartă virusuri sunt susceptibili să se extindă spre nord și să producă focare în timpul verilor mai lungi și mai calde”, au scris cercetătorii în studiul lor, publicat în revista Geophysical Research Letters.

Autorii studiului au analizat datele istorice zilnice ale temperaturii din 1952 până în 2011 în emisfera nordică. Mai exact, au vrut să vadă cum s-a schimbat debutul noilor sezoane de la an la an. Cercetătorii au descoperit că, în medie, vara s-a prelungit de la 78 la 95 de zile între 1952 și 2011. Între timp, iarna a scăzut de la 76 la 73 de zile. Anotimpurile de tranziție s-au micșorat, cu primăvara scurtată de la 124 la 115 zile și toamna de la 87 la 82 de zile. Temperaturile medii s-au schimbat în această perioadă, vara și iarna devenind mult mai calde.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro