Vânzările şi profitul Apple, în scădere. China ar fi de vină
Data publicării:
Autor: Liana Ganea
WhatsApp
FOTO: Pixabay
FOTO: Pixabay
Una dintre cele mai importante companii de tehnologie se află pe teren sensibil. Cifrele corporației Apple sunt într-o continuă scădere, iar reprezentanții sunt îngrijorați. Aceștia dau vina pe chinezi.

Veste neașteptată! Considerată una dintre cele mai mari companii de tehnologie, Apple se confruntă cu una dintre cele mai periculoase situații. Cifrele sunt într-o continuă scădere, iar soluțiile nu sunt ușor de găsit, conform Zf.ro. După o serie de 14 trimestre consecutive de creștere a veniturilor, a apărut un impediment neașteptat. Chinezii au întârziat cu livrarea telefoanelor chiar în timpul sărbătorilor, mai exact, în momentul în care solicitările erau din ce în ce mai mari. Mulți dintre clienți s-au autosesizat inclusiv pe internet în această privință.

Aceștia povesteau despre timpul de așteptare pe care l-au avut încă din momentul în care au realizat o precomandă a Iphone-ului dorit. Profitul a scăzut cu 13,4% din această cauză. Influențele s-au simțit chiar și la nivelul veniturilor, acestea scăzând cu 5,5%. Reprezentanții Apple sunt îngrijorați! Inclusiv vânzările de Iphone au scăzut, cu 8,2%, iar acțiunile s-au prăbușit cu 4,33%.

Şeful financiar Apple stă departe de declaraţii

Luca Maestri a ales să iasă în față și să vorbească despre situația de criză pe care o confruntă compania în aceste momente. Acesta a declarat că întârzierea lanțului de aprovizionare este cea care a generat toată situația. Șeful financiar a menționat că, fără această perturbare, cifrele ar fi crescut, dat fiind faptul că numărul de Iphone-uri și alte dispozitive a depășit 2 miliarde. În urmă cu un an, producția era estimată undeva la 1,8 miliarde de dispozitive, aspect care l-a determinat pe Maestri să considere că rezultatele companiei ar fi fost într-o continuă creștere. Maestri a declarat: „Am pierdut o producţie semnificativă”. Reprezentanții companiei se află în momentul de față în căutarea unor soluții.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News


WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel