Vânzările Dacia au crescut cu peste 50% în 2022 în UK, deși piața auto de mașini noi a scăzut la cel mai redus nivel din ultimii 30 de ani
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Andrei Itu
WhatsApp
Vânzările Dacia în Europa au crescut cu 41%, graţie noii identităţi a brandului
Vânzările Dacia în Europa au crescut cu 41%, graţie noii identităţi a brandului
Vânzările de maşini noi în Marea Britanie au scăzut cu 2% anul trecut, la cel mai redus nivel din 1992, din cauza deficitului global de semiconductori, însă ar putea creşte anul acesta cu 15%, în urma atenuării perturbărilor din lanţurile de aprovizionare, arată datele preliminare publicate joi de Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit (SMMT), conform Reuters.

În anul 2022, Dacia a vândut 27.221 de vehicule pe piaţa britanică, o creştere de 54,95% faţă de 2021, când a înmatriculat 17.568 de unităţi.

Doar 1,61 milioane de vehicule au fost înmatriculate în Marea Britanie în 2022, în pofida majorării cererii pentru maşinile electrice, arată datele SMMT.

Vânzările de vehicule prietenoase cu mediul (EV) au continuat să crească, înmatriculările de maşini electrice alimentate cu baterii au reprezentat 16,6% din vânzările din 2022, faţă de un nivel de 11,6% în 2021. Din 2030, vânzările de maşini noi pe benzină şi motorină vor fi interzise în Marea Britanie.

În topul celor mai bine vândute modele în 2022 se află Nissan Qashqai, Vauxhall Corsa, Tesla Model Y, Ford Puma şi MINI. De asemenea, cele mai bine vândute maşini electrice alimentate cu baterii în 2022 au fost: Tesla Model Y, Tesla Model 3, Kia e-Niro, Volkswagen ID.3, Nissan Leaf şi MINI.

În ciuda inflaţiei ridicate şi a crizei costului de trai, care afectează consumatorii britanici, Asociaţia Producătorilor şi Comercianţilor de Automobile din Regatul Unit este "încrezătoare în mod rezonabil" că vânzările de maşini noi în Marea Britanie ar putea creşte anul acesta cu 15%, a afirmat directorul general al SMMT, Mike Hawes. Acesta a adăugat: "Ne aşteptăm ca 2023 să fie un an al redresării. Va fi un efect anticiclic, deoarece piaţa auto britanică nu s-a redresat niciodată în urma efectelor pandemiei".

În luna decembrie, vânzările de maşini noi în Marea Britanie au urcat cu 18,3%, la 128.462 de unităţi, fiind a treia lună de creştere consecutivă.

Luna trecută, Dacia a vândut 939 de vehicule pe piaţa britanică, în scădere cu 46,10% faţă de perioada similară din 2021, când a înmatriculat 1.742 de unităţi.

În topul celor mai bine vândute modele în decembrie se află Tesla Model Y, Tesla Model 3, Nissan Qashqai, MINI şi Volkswagen T-Roc. Marea Britanie rămâne a doua mare piaţă auto din Europa, în urma Germaniei, dar înaintea Franţei, Italiei şi Spaniei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel