Vânt puternic, ploi și descărcări electrice. Florinela Georgescu, ANM: Cel puțin o săptămână de acum încolo
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Florinela Georgescu, director executiv al ANM, a spus cum va fi vremea în perioada următoare.

Florinela Georgescu, director executiv al ANM, a explicat cum va fi vremea în perioada următoare.

"Vremea a fost astăzi instabilă în multe zone ale țării, în special în zona de est si de vest a teritoriului. Avertizările pentru fenomenele severe imediate completează prognoza generală care specifica gradul de instabilitate al vremii. Aceste alerte sunt date pe măsură ce se dezvoltă fenomenele de instabilitate. Trebuie să fac precizarea că vitezele care s-au atins astăzi la rafală sunt la limita de jos a ceea ce se poate întâmpla în sezonul cald și de aceea este clar momentul să toaletăm arborii care au probleme și în general să asigurăm fixarea tuturor elementelor care pot crea probleme atunci când vântul se intensifică pentru că, repet, sezonul cald începe și vom mai avea, ca în fiecare vară, multe astfel de episoade.

VEZI ȘI: Restricții de circulație pe Centura București, în nopțile de vineri și sâmbătă

Florinela Georgescu: În orele următoare instabilitatea se va stinge în toată țara, dar va reveni mâine după-amiază

În orele următoare instabilitatea se va stinge în toată țara, dar va reveni mâine după-amiază și de altfel în după-amiezile tuturor zilelor următoare, cel puțin o săptămână de acum încolo. Instabilitatea va fi mai accentuată în zonele de deal și de munte, dar va fi și în regiunile centrale, sudice ale țării, inclusiv în zona Capitalei cam în fiecare zi vor fi condiții pentru averse, descărcări electrice, intensificări de scurtă durată ale vântului, pe fondul temperaturilor ridicate pe care ni le-am dorit și care de altfel sunt de acum normale. Trebuie să vă mai spun că în acest context trebuie să fim atenți atât la avertizările generale, cât și la cele pentru fenomenele severe imediate", a declarat Florinela Georgescu la Realitatea Plus.

Ce trebuie să facem atunci când e furtună

În cazul unei furtuni, există câteva măsuri de precauție pe care le puteți lua pentru a vă proteja. Iată câteva sfaturi utile:

1. Stai în interior: Evită să ieși afară în timpul furtunii, deoarece există riscul de a fi lovit de obiecte zburătoare sau de a fi lovit de fulgere.

2. Caută adăpost într-un loc sigur: Dacă te afli într-o zonă în care furtuna este intensă, încearcă să găsești adăpost într-o clădire solidă, cum ar fi o casă sau un bloc de apartamente. Evită să te adăpostești sub copaci sau structuri precare care ar putea fi afectate de vânt.

3. Evită obiectele metalice: Stai departe de obiecte mari de metal, cum ar fi stâlpii de electricitate sau gardurile metalice, deoarece acestea pot atrage fulgerul.

4. Deconectează aparatele electrice: Întrerupe alimentarea cu energie electrică a aparatelor și echipamentelor din casa ta pentru a evita pagubele cauzate de fulger.

5. Ferestre și uși închise: Închide ferestrele și ușile pentru a preveni pătrunderea apei și a obiectelor în interiorul casei.

6. Stai departe de ferestre: Evită să stai lângă ferestre, deoarece acestea pot fi sparte de vântul puternic sau de obiecte zburătoare.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel