Data publicării:

Vanghelie: Evreii americani m-au invitat la o conferinţă cu Obama şi Netanyahu

Autor: DCNews Team | Categorie: Politica
WhatsApp
vanghelie
vanghelie

Primarul Sectorului 5, Marian Vanghelie, a declarat, sâmbătă, înainte de plecarea în Statele Unite, că va participa, în SUA, la invitaţia A.I.P.A.C. (American Israel Public Affairs Committee), la o conferinţă alături de preşedintele american Barack Obama şi de premierul israelian Benjamin Netanyahu.

"Onorez invitaţia pe care am primit-o de la A.I.P.A.C., care este asociaţia evreilor americani, unde participă şi domnul Netanyahu, şi domnul Obama, vor lua şi cuvântul", a spus Vanghelie, la Aeroportul Henri Coandă, înainte de plecarea spre Statele Unite, potrivit Mediafax.

El a arătat că pleacă într-o nouă vizită în SUA pentru a se întâlni cu cei care doresc să investească în România. "Mă interesează întâlnirile cu agenţiile americane care dau credite pentru societăţile comerciale care pot să vină să investească. Mă interesează să am din nou discuţii pentru a încerca să-i aducem pentru investiţia pe care o dorim în cartierul eco din Ghencea", a spus Vanghelie.

El a precizat că va avea o întâlnire şi la Institutul Partidului Democrat din America privind problemele romilor, americanii fiind interesaţi de ceea ce a reuşit să facă până acum în relaţia sa cu Bruxelles-ul pe această temă. "Încercăm să strângem tot ce înseamnă oameni de valoare din România, ca să putem să influenţăm într-un fel sau altul pozitiv pe cei care sunt interesaţi din America să vină să facă investiţii. Colaborarea cu America, de acum încolo, trebuie să fie mult mai importantă, după ceea ce se întâmplă cu scutul antirachetă", a opinat Vanghelie.

„Sfârșitul lumii” îl prinde în avionÎntrebat ce va face dacă îl prinde "sfârşitul lumii" în zbor spre America, primarul Sectorului 5 a arătat că va identifica o soluţie. "Înseamnă că voi printre puţinii care scapă. Găsesc o soluţie, că nu dispare toată lumea", a spus Vanghelie. El a mai precizat că exersarea limbii engleze face parte dintr-o altă etapă, apreciind că va ajunge şi acolo. "Lăsaţi. Asta e altă etapă, ajungem acolo", le-a spus Vanghelie jurnaliştilor. Alături de Marian Vanghelie au plecat în SUA şi Cozmin Guşă, Georgian Pop, Oana Niculescu Mizil şi Ioan Enciu. Delegaţia de parlamentari şi europarlamentari ai PSD Bucureşti, condusă de preşedintele organizaţiei Marian Vanghelie, se va afla la Washington în perioada 21-26 mai.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel