Validarea voturilor de la Sectorul 1 a fost reluată. Clotilde Armand a făcut o plângere penală / LIVE TEXT
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Inquam Photos / Octav Ganea
Inquam Photos / Octav Ganea
Validarea voturilor de la Sectorul 1 a fost reluată marți dimineață, după ce a fost suspendată luni. 

UPDATE 8: Clotilde Armand anunță că a făcut o plângere penală contra reprezentantului PSD în Biroul Electoral Sector 1.

Am făcut o plângere penală împotriva reprezentantului PSD în Biroul Electoral Sector 1, domnul Alexandru-Constantin Enăchescu. A fost prins pe holul Secției de votare. nr 34 de la Universitatea de Științe Agronomice și Medicină Veterinară cum împreună cu mai mulți membri ai secției de votare au desigilat sacii plini cu buletinele de vot și umblau în ei. Își acopereau urmele. Așa vor PNL PSD să câștige. Prin fraudă.

Și asta e doar una dintre dovezi. Să vă explic care a fost situația în secțiile de votare, ca să înțelegeți cine a controlat procesul electoral în Sectorul 1. În martie 2024, guvernul Marcel Ciolacu a dat o ordonanță prin care au fost rezervate locuri în toate secțiile de votare pentru UDMR și reprezentanții minorităților naționale. În Sectorul 1, USR a avut câte un reprezentant în toate cele 166 de secții, iar PMP în circa 90 de secții.

În schimb, PSD, PNL, UDMR, minoritățile naționale, AUR au avut reprezentanți în toate secțiile, iar în câteva zeci de secții a fost și câte un reprezentant Pro România. În general, cu urna mobilă a mers reprezentantul PSD, în timp ce restul membrilor rămâneau în secțiile de votare. Sunt multe nereguli reclamate în secțiile de votare din Sectorul 1, voi reveni pe parcursul acestei zile, iar BEC și AEP trebuie să le clarifice rapid.

Vă dau un exemplu, la una din secțiile de votare din Sectorul 1 au trimis urna mobilă la mai multe persoane care nu au discernământ. Vom cere anularea voturilor strânse cu această urnă mobilă. Este un efort supraomenesc să apărăm fiecare vot. Dar o vom face. În numele democrației. PS: Marcele, vicierea rezultatelor electorale reprezintă un atentat direct la democrație! Matematica nu minte. Și voi demonstra unei națiuni întregi că tu nu te pricepi deloc la matematică. Tu doar minți și furi., a scris pe Facebook Clotilde Armand.

UPDATE 7: Clotilde Armand cere renumărarea voturilor

Scurt update:

- Am depus cerere de renumărare a voturilor;

- Am sesizat autoritățile privind tentativele de fraudă de la mai multe secții de votare; Vă reamintesc pentru toți cei care ați auzit declarații publice ale mai multor politicieni să nu mergeți după fentă fiindcă s-au numărat oficial până azi doar 40 de secții din totalul de 166.

Diferența de voturi pe numărătoare paralelă a partidelor este foarte, foarte mică și de aceea s-au grăbit unii din PNL și PSD să arunce public cu mesaje false că au câștigat;

- Ne lipsesc foarte multe voturi în secțiile cu probleme, acolo unde i-am prins că vor să fure. De asemenea, au fost mari probleme cu urna mobilă. Așteptăm numărătoarea și datele oficiale. Noi am mai pățit așa ceva în 2016. Știe și Ciolacu cum ne-au furat atunci., a scris Clotilde Armand, pe pagina sa de Facebook, marți dimineață.

UPDATE 6:

"Biroul Electoral al Circumscripției Electorale nr.1 Sectorul 1 al Municipiului București a decis prin hotărârea nr. 90/10.06.2024 reprogramarea operațiunii de verificare și centralizare a rezultatelor procesului electoral în circumscripția electorală a sectorului 1, începând cu data de 11.06.2026, ora 09:00.

Biroul Electoral al Circumscripției Electorale nr.1 Sectorul 1 al Municipiului București a preluat în custodie sub pază militarizată electorale utilizate de către secțiile nepreluate până în prezent", transmite Biroul Electoral al Circumscripției Electorale nr.1 Sectorul 1 al Municipiului București într-un comunicat de presă.

UPDATE 5: Poliția a venit cu precizări în scandalul sacilor cu voturi de la Sectorul 1. Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, a spus că sacii vor fi monitorizați toată noaptea de către oamenii legii.

"La nivel național, în 22 de județe, avem situația în care numărătoarea voturilor a fost finalizată, s-a suspendat transportul voturilor către locațiile Birourilor Electorale, context în care atribuțiile Ministerului Afacerilor de Interne și mă refer aici la Poliția Română, la Jandarmeria Română și la celelalte structuri ale MAI, au drept atribuții paza acestor locații și când spun aceste locații mă refer la zona exterioară a locațiilor. Personalul MAI nu are acces în incinta în care sunt ținute voturile, materialele electorale, în care sunt ținute procesele verbale.

De asemenea, personalul MAI nu participă la numărarea voturilor, nu avem atribuții în acest sens, avem atribuții în ceea ce privește siguranța, paza transportul materialului electoral de la secțiile de votare către locurile de depozitare și ne referim aici la Birourile Electorale sau la celelalte zone în care sunt depozitate aceste materiale. Ulterior, acele locații sunt sigilate, sunt predate de către președinți sau de reprezentanții Birourilor Electorale, pe proces verbal, structurilor MAI, acea încăpere este sigilată, nimeni nu mai are acces în acea încăpere și nici personalul MAI, bineînțeles, până mâine dimineață când aceste locații vor fi predate de către personalul MAI către președinți, tot pe bază de proces verbal. Către structurile MAI au fost transmise dispoziții clare să filmeze aceste predări și primiri de locații, astfel încât totul să fie transparent, filmat", a declarat Georgian Drăgan, purtătorul de cuvânt al Poliției Române, în cadrul unei conferințe de presă.

UPDATE 4: George Tuță, candidatul PNL care are câteva mii de voturi în plus faţă de Clotilde Armand, cere ca sacii cu voturi sa fie protejați într-o camera specială, păzită de jandarmi și poliţie.

"Sunt 40 de ore de când încearcă orice manevră să nu depună buletinele de vot şi să nu se vadă rezultatul final din care, vă spun cinstit, că Sectorul 1 are de câştigat. Pentru că scapă după o perioadă de aproape patru ani de zile de circ şi scandal.

Şi vedeţi că nici măcar această ultimă zi din cariera politică a doamnei Armand nu este lipsită de controversă şi de o umilinţă la care au fost supuşi cetăţenii în această perioadă", a spus Goege Tuţă la Antena 3 CNN.  

Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 3: Avocata Alice Drăghici spune că nu poate înțelege cum peste tot "s-a pus cheia" pe procesele verbale și aici nu. Cum, la fel, nu-și explică de ce cu aceiași oameni nu au fost probleme la europarlamentare și la Primăria Generală, iar la alegerile pentru Primăria Sectorului 1 a apărut această "ciudățenie". Vezi și: ”Nu știu de ce numai la Sectorul 1 nu sunt capabili! E blocaj total”. Avocata Drăghici: Totul a mers foarte bine până la primarul de sector unde s-a rupt filmul

UPDATE 3: Fostul primar de la Sectorul 1, Dan Tudorache, a comentat în exclusivitate pentru DC News blocajul de la Sectorul 1,  prilej cu care a ținut să amintească și declarațiile recente ale lui Rareș Bogdan, prim-vicepreședinte PNL. Vezi aici: Dan Tudorache, reacție la blocajul din Sectorul 1. Clotilde Armand, nou scandal cu sacii de voturi: Așa ne-a făcut nouă

UPDATE 2: Clotilde Armand a depus mai multe plângeri penale împotriva membrilor Biroului Electoral de Sector. George Tuță, candidatul PNL-PSD are câteva sute de voturi în avans. Fosta primăriță nu recunoaște înfrângerea. Rareș Bogdan a avut un atac cât se poate de direct la adresa candidatei USR în cadrul unei emisiuni la Antena 3 CNN. Vezi aici: Rareș Bogdan, atac dur la Clotilde Armand: Să priceapă că a pierdut alegerile. Nu suntem o colonie franceză

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

UPDATE 1: Scandalul sacilor cu voturi de la Sectorul 1. Toni Greblă: Va fi cazul să solicităm organele de drept

Este scandal la Sectorul 1 după ce a fost suspendată predarea-primirea buletinelor de vot. S-a întâmplat după ce oamenii care au venit la Biroul Electoral al Sectorului 1 pentru a preda sacii cu voturi au fost nevoiți să stea în stradă, pe caniculă, așteptând la coadă peste 30 de ore. Reprezentanții secțiilor au spus că sunt extenuați după atâtea ore. De altfel, în cursul zilei, unora li s-a făcut rău, așa că a fost nevoie de intervenția serviciilor de urgență la fața locului.

În imaginile video filmate la fața locului se putea vedea cum oamenii stăteau în soare, iar sacii erau efectiv aruncați pe asfalt. Din cauza oboselii, unii dintre ei stăteai întinși peste sacii cu voturi.

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

VEZI ȘI: Cozi uriașe la Birourile Electorale, pentru depunerea sacilor cu voturi. La Sectoarele 1 și 2 se stă de mai bine de 30 de ore. Au intervenit ambulanțele - Foto în articol

Imediat după ce a fost luată decizia suspendării au apărut și primele reacții. Preşedintele Autorităţii Electorale Permanente, Toni Greblă, a trimis, luni, o circulară birourilor electorale de circumscripţie pentru a lua măsurile necesare ca procesul electoral să se deruleze în mod neîntrerupt, menţionând că, în situaţia în care acestea îşi asumă răspunderea întreruperii procedurilor, să asigure predarea-primirea tuturor documentelor şi a spaţiilor de depozitare a lor în paza structurilor Ministerului Afacerilor Interne.

VEZI ȘI: AEP, circulară către Birourile Electorale. ”Vă asumați răspunderea întreruperii”. Ce ar urma să se întâmplă cu sacii de voturi

Sursa foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel