Valeriu Zgonea – Sarah Palin a României
Data publicării:
Autor: Oana Stănciulescu
WhatsApp

 Am crezut sincer că nimeni nu poate s-o egaleze pe Roberta Anastase. Mi-a fost rușine că o tânără fără prea multă cultură, fără prea multă experiență profesională( spre zero), doar cu performanțe de partid și de părinți, poate să ocupe o asemenea funcție.

 Mă gândeam la Cantacuzino, Rosetti, Lahovari, Sadoveanu, Iorga, Argentoianu și la câte păcate avem dacă am ajuns aici.

 Și a apus steaua Robertei.

 Numai că USL în loc să facă o numire care să șteargă din amintirea noastră ultimii ani, s-a gândit că nu e bine să uităm, și l-a numit pe Valeriu Zgonea în fruntea Camerei Deputaților.

 Nu avem loc să dezvoltăm tot ce-a făcut, nu realizat, domnul Zgonea, dar aș vrea doar să enumăr câteva din succesurile domniei sale.

 A mințit cu nonșalanță în urmă cu un an când făcea turul televiziunilor să explice că cei 600 de parlamentari vor cheltui bani doar cât 400, că nu vor mai sta la 1000 de stele, că vor trăi decent la fel ca poporul care i-a trimis, că nu mai umblă cu girofar, mașini scumpe, și tot așa, că vor face legi bune pentru țară, că vor îndrepta greșelile trecutului și, în principiu, că vor face dreptate până la capăt.

 După doar câteva luni, Valeriu Zgonea s-a făcut coleg cu Mihai Viteazu și Ștefan Cel Mare. De aici, firesc, au venit și elicopterele, excursiile în străinătate, mașinile scumpe, piscinile, hotelurile de 1000 de stele, adică majorarea bugetului inițial, care era mai mic doar pentru urechile proștilor care i-au trimis în scaunele moi de unde să se viseze pictați pe pereții catedralelor.

 Nu știu de ce, din prima clipă, văzându-l în acțiune pe domnul Zgonea mi-am amintit de Sarah Palin, cea care trebuia să fie mâna dreaptă a republicanului John McCain, un om admirabil de altfel, dacă ar fi ajuns la Casa Albă.

 Numai că Sarah i-a mâncat câteva procente atunci când, de pildă, a spus că Africa este o țară, nu un continent, că Africa de Sud este o regiune din țara Africa, și câte și mai câte.

 Surse din personalul de campanie al lui McCain au declarat imediat după alegeri că Palin era o împătimită a cumpărăturilor și că, deși pasiunea sa a costat bugetul partidului 150.000 de dolari, ea a cheltuit în plus sume enorme pentru haine.

Citește mai multe pe  expresmagazin.ro

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel