Valeriu Gheorghiță, despre imunitatea colectivă. S-a schimbat procentul. "Peste 70%, poate 80%". Care este explicația
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Sursă foto: Gov.ro
Sursă foto: Gov.ro
Colonelul Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare, a declarat că România ar putea avea nevoie de un procent mai mare al populației vaccinate împotriva Sars-CoV-2 pentru a atinge imunitatea colectivă. Până acum se spunea că acest procent este de 70%.

”Eu pot să vă spun că, bazându-ne pe tulpina sălbatică, din Wuhan, care are un prag de imunizare de 70%, în lumina emergentei tulpini britanice care este mult mai contagioasă, este posibil să avem nevoie de un procent mai mare de imunizare decât 70%, poate 80%”. (...)  În România, luna septembrie rămâne un termen realist pentru atingerea pragului de imunizare. Sigur, ne dorim să atingem mult mai devreme pragul de imunizare. Eu mi-am propus peste 100.000 de persoane vaccinate zilnic în aprilie.”, a declarat Valeriu Gheorghiță la RealitateaPlus.

Referitor la vaccinarea cu AstraZeneca, Valeriu Gheorghiță a declarat: „Mă așteptam ca nivelul de încredere să scadă mult mai mult după primele semnale, însă, în momentul de față zilnic sunt programate circa 9.000 - 10.000 de persoane la vaccinarea cu acest ser ceea ce înseamnă că oamenii câștigă încredere”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel