Valeria van Groningen, după moartea lui Ivan Patzaichin: O undă de șoc, cuvintele nu pot descrie impactul avut în lumea sportului
Autor: Giorgiana Croitoru | Publicat pe: 07 sep 2021, 17:50
WhatsApp
Foto: Facebook Ivan Patzaichin
Valeria van Groningen, fostă canotoare medaliată olimpic, a vorbit despre dispariția legendarului canotor Ivan Patzaichin. 

Multiplul campion olimpic şi mondial la canoe Ivan Patzaichin, care a decedat, duminică, la vârsta de 71 de ani, a fost înmormântat, marţi, cu onoruri militare, la Cimitirul Bellu din Capitală.

O țară întreagă plânge în urma legendarului canotor. Printre ei, și marii sportivi ai României regretă plecarea mult prea devreme a lui Ivan Patzaichin.

Valeria van Groningen, fostă Răcilă, medaliată cu aur la Jocurile Olimpice de la Los Angeles, a vorbit, în exclusivitate pentru Spectacola, despre dispariția marelui sportiv Ivan Patzaichin. Au fost prieteni buni, colegi de generație și i-a legat pasiunea pentru același sport și aceeași dorință de a face performanță.

„Vestea trecerii în neființă a marelui Ivan a lansat o undă de șoc printre noi. Cuvintele nu pot descrie impactul pe care l-a avut în lumea sportului. Ivan a fost generos cu înțelepciunea și talentul său și a văzut ca pe o misiune să le transmită generațiilor următoare. Îți mulțumim pentru curajul, bunătatea, prietenia ta. Drum lin către stele, Ivan!”, a declarat Valeria van Groningen pentru Spectacola

G Ad:

Citește mai departe pe SPECTACOLA.RO

Moment de reculegere în memoria lui Ivan Patzaichin

În acest weekend a avut loc Semimaratonul Bucureștiului, eveniment organizat de Valeria Van Groningen. 

Participanții au ținut un moment de reculegere în memoria lui Ivan Patzaichin, unul dintre cei mai iubiți sportivi ai României. 

Legendarul canotor a fost răpus de cancer

Multiplul campion olimpic la canoe Ivan Patzaichin a decedat, duminică, la vârsta de 71 de ani, după o lungă luptă cu cancerul. Ivan Patzaichin și-a petrecut ultimele luni din viață în spitalul Elias din Capitală. 

Născut pe 26 noiembrie 1949, la Mila 23, în Delta Dunării, Patzaichin a cucerit patru medalii de aur la Jocurile Olimpice, la Canoe-1 pe 1.000 m în 1972 (Munchen) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1968 (Ciudad de Mexico), 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles), precum şi trei de argint, la Canoe-2 pe 500 m în 1980 (Moscova) şi 1984 (Los Angeles) şi la Canoe-2 pe 1.000 m în 1972 (Munchen).

Citește mai multe pe SPECTACOLA.RO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
Crossuri parteneri
DCBusiness.ro
DCBusiness.ro
DCMedical.ro
DCMedical.ro
StiriDiaspora.ro
StiriDiaspora.ro
DefenseRomania.ro
DefenseRomania.ro
Spectacola.ro
Spectacola.ro
Astrosens.ro
Astrosens.ro