Data actualizării:
Data publicării:

Valentine's Day începe de la noi. Psihologul Gina Dafinoiu: Fericirea nu se definește, se trăiește. Iubirea de sine este cel mai frumos și deosebit cadou

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Freepik
FOTO: Freepik
Psihologul Gina Dafinoiu a explicat cum poți să te bucuri de iubire în fiecare zi, nu doar de Ziua Îndrăgostiților.

Ziua Îndrăgostiților este sărbătorită pe 14 februarie, cunoscută la nivel mondial ca Valentine's Day, dar oare avem nevoie de o zi anume pentru a ne arăta iubirea față de cel de alături?

În acest sens, DC NEWS a vorbit cu psihologul Gina Dafinoiu, care a venit și cu câteva sfaturi pentru cei care sunt singuri în această perioadă și pentru care ”iubirea care plutește în aer”, oriunde te uiți când ieși pe stradă sau treci prin vreun magazin ori vezi pe orice post TV, inclusiv în emisiunile de teleshopping, nu face decât să pună o și mai mare presiune asupra acestora.

Psihologul Gina Dafinoiu: Fericirea nu se definește, se trăiește

”Fericirea, consider eu, nu se definește, se trăiește. De multe ori ne gândim la fericire ca fiind un întreg. Ea este fix ca un puzzle care se construiește din mai multe piese.

Putem simți fericire atunci când suntem mai mult conștienți și conectați la momentul prezent. În fiecare clipă putem să găsim elemente în jurul nostru care să ne aducă starea de bine, fericirea în sine.

Fericirea o putem trăi oriunde, în orice clipă, dacă noi ne dăm voie să vedem lucrurile pozitive din care ni se întâmplă în acele momente. Putem găsi fericirea în lucruri mărunte și cu cât mai multe din acestea, cu atât mai mult pot fi fericiți într-o zi”, a declarat psihologul Gina Dafinoiu, în exclusivitate, pentru DC News.

”Iubirea ar trebui celebrată în fiecare zi”

”Iubirea este importantă în relație și ar trebui să fie celebrată în fiecare zi. Este cel mai nobil și frumos sentiment care ne ajută să trăim momente unice, momente pe care le putem trăi în fiecare zi, dacă noi alegem asta. Dacă iubim în fiecare zi, sărbătorim în fiecare zi.

Nu cred că este necesară o zi anume în care trebuie să ne dovedim că  iubim. Fiecare zi poate fi trăită mult mai frumos dacă ne exprimăm iubirea.

Iubirea nu constă neapărat în inimioare și cadouri. Iubirea față de celălalt se poate manifesta prin gesturi de afecțiune, prin susținere, complimente, respect, zâmbete, petrecerea timpului împreună, comunicare”, a mai spus psihologul.

FOTO: Freepik @marymarkevich

Sfaturi pentru cei care sunt singuri de Ziua Îndrăgostiților

De asemenea, psihologul a oferit și câteva sfaturi pentru cei care sunt singuri în această perioadă, sfaturi care, însă, pot fi aplicate și de cei care sunt într-o relație, până la urmă puțină iubire de sine nu are cum să strice.

”Cei care nu sunt într-o relație pot la rândul lor să se conecteze la iubire. Cum facem asta? Se pot bucura pentru cei care sunt în cuplu și își manifestă iubire. Acest lucru aduce zâmbete pe față, iar zâmbetul la rândului lui conduce la o stare de spirit foarte bună.

Endorfinele care sunt eliberate în acel moment aduc sentimente de liniște și pace interioară. Prin zâmbet eliberăm serotonină care este un hormon al fericirii.

Iubirea de sine este cel mai frumos și deosebit cadou pe care cineva îl poate face pentru el. Iubirea de sine te conectează la viață. Poți face tu pentru tine asta, nu trebuie neapărat ca starea ta de bine sau fericirea ta să depindă de cineva.

Știu că sunt mulți cei care se simt foarte singuri și neiubiți într-o zi precum cea de Valentine's Day, dar pot schimba acest lucru începând ziua cu recunoștință pentru toate avantajele pe care le are în acel moment, nefiind neapărat într-o relație.

Un zâmbet și un compliment oferit în timp ce se uită în oglindă poate schimba starea și aduce și o creștere a stimei de sine. Poate sărbători oricum pentru că el sau ea își oferă deja iubire. Poate să petreacă cu prietenii, să își ofere un cadou, să călătorească în numele iubirii”, a concluzionat psihologul Gina Dafinoiu.

Citește și: Mișcarea anti-Valentine's Day, reacția celor care nu cred în iubirea la comandă

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel