Valentin Popa, motivul demisiei. Attila Korodi: A pus întrebări de adulți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Vlad Manolache
WhatsApp
 Valentin Popa susține că a demisionat după ce a sesizat că la mai multe școli din Harghita elevii nu cunosc limba română. Deputatul UDMR, Attila Korodi, susține că întrebările adresate copiilor au fost marea problemă. 

Fostul ministru susține că motivul care a condus la demisia de astăzi a fost vizita pe care a făcut-o, la deschiderea anului școlar, la mai multe școli din Harghita. Valentin Popa susține că elevii nu i-au răspuns la salut și au înțeles ce îi întreabă abia după ce profesorul le-ar fi tradus. "Nici când am plecat și am spus 'la revedere' elevii nu au răspuns decât după ce li s-a tradus și au repetat salutul după profesoara de la clasă. (...) Cunoașterea limbii române era aproape de zero", a declarat fostul ministru al Educației.

Replica lui Korodi

Referitor la situația din Harghita și la afirmațiile făcute de Valentin Popa, deputatul Attila Korodi a intervenit și a dat vina pe întrebările dificle pe care le-ar fi adresat fostul ministru al Educației. "Am fost la evenimentul acela care a fost o prezență foarte stângace a ministrului în județul Harghita. (...) A fost o prezență foarte stângace în câteva clase. Să comunici este un lucru foarte important. De exemplu, intri într-o clasă și spui 'bună ziua' și intri într-un dialog jovial și spui 'sunteți mulțumit de dirigintele vostru?' Păi copiii normal că nu o să răspundă la această întrebare pentru că sunt atât de personale și atât de evidente încât sunt chiar stânjenitoare. Când intri într-o clasă, chiar dacă ești ministru, încerci să vorbești pe teme foarte simple. Au fost puse întrebări de adulți pentru tineri și copii, ceea ce nu se pune. Probabil că a primit bună ziua. Acest domn ministru care a făcut atât de multe lucruri bune în această jumătate de an, nu a înțeles cum să abordeze și să lucreze", a declarat Atilla Korodi la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel