Valentin Guia, în lacrimi de Ziua Unirii. Mesajul emoționant: "Mă doare sufletul"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Giorgiana Croitoru
WhatsApp
Teologul Valentin Guia a transmis un mesaj emoționant de la Iași, de Ziua Unirii.

Astăzi marcăm 161 de ani de când domnitorul Alexandru Ioan Cuza a înfăptuit Unirea Moldovei cu Țara Românească. 

"Mi-am dorit foarte mult să sărbătoresc la Iași pentru că acum 161 de ani, când cele două Principate se uneau, noi cei din Ardeal, ne rugam, stăteam în genunchi ca această Unire să se înfăptuiască pentru că știam că urmează ca apoi să ne unim și noi cu țara mamă. Mitropolitul de atunci, Andrei Șaguna era în genunchi la Sibiu cu toată preoțimea Ardealului. Crăișorul munților Avram Iancu era sus în vârful munților și se ruga la biserica satului pentru această Unire și mi-am dorit din tot sufletul ca o recompensă morală pentru acel moment, că nu am fost prezenți atunci, aici, să venim și să le spunem fraților noștri de aici că suntem cu tot sufletul alături de ei", a declarat Valentin Guia, în direct la România TV. 

Mesajul lui Valentin Guia

"Aș vrea din tot sufletul să transmit un mesaj pentru toți românii. Frați români, cineva ne vrea dezbinați! Înțelegeți din tot sufletul că prin venele noastre curge un sânge de dac, un sânge care niciodată nu s-a plecat în fața nimănui și cu atât mai mult, mântuitorul Hristos ne-a trimis pe unul dintre cei mai iubiți apostoli ai săi și ne-a încreștinat, fapt pentru care, haideți să fim uniți frați români! Pentru sângele ăla de dac pe care-l purtăm în vene și pentru faptul că-i slujim lui Hristos, haideți să fim în acest an uniți!

Mă doare pentru că oricât am fi în ceas de sărbătoare, mă doare sufletul pentru mulți români care astăzi trebuie să joace Hora Unirii la Paris, la Madrid și în alte părți ca slugi! Noi, în țara noastră trebuie să fim stăpâni. Și mă mai doare sufletul că poate dă Dumnezeu și într-o zi, și ultimul copil al acestei mame România va veni acasă!", a mai spus Valentin Guia cu lacrimi în ochi.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel