Vălenii de Munte: Au fost deschise Cursurile de Vară ale Universității Populare "Nicolae Iorga"
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
Duminică 14 august 2022, la Vălenii de Munte, au fost deschise, oficial, Cursurile de Vară ale Universităţii Populare ,,Nicolae Iorga” ediția cu numărul 69.

Manifestare de tradiţie, aceasta este considerată un proiect de suflet al Consiliului Judeţean Prahova, care a sprijinit an de an organizarea acestei acţiuni culturale de prestigiu, alături de instituţii precum Primăria oraşului Vălenii de Munte, Academia Română și Ministerul Culturii.

La deschiderea oficială a cursurilor au luat parte istorici, academicieni, reprezentanți ai autorităţilor locale şi judeţene, parlamentari de Prahova, delegaţii ale românilor din Basarabia, profesori și oameni de cultură. După depunerile de flori la monumentul istoricului Nicolae Iorga, situat în fața Casei de Cultură a oraşului Vălenii de Munte, manifestările au continuat cu alocuțiuni ale oficialităților, după care, în prezenţa unei numeroase asistenţe, au fost dezbătute mai multe teme de interes, în cadrul unor conferințe.

Prezent la eveniment, vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova, Cristian Apostol, a evidenţiat geniul marelui istoric şi om politic Nicolae Iorga, cel care a intuit rolul important al Universității de Vară:

"Consider că aceste cursuri sunt destinate celor ce simt și gândesc românește, sunt destinate celor care au puterea și tăria să afirme că sunt români. Este moștenirea celui care a făcut din Vălenii de Munte o capitală culturală, un oraș cu o distinsă prestanță europeană, un veritabil centru al luptei pentru reîntregirea neamului, centru din care au pornit mari energii spirituale, spre sufletul românesc de pretudindeni.

Vezi și: Iulian Dumitrescu, președintele CJ Prahova: La Ploiești se va construi cel mai performant parc din România

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel