Data publicării:
Valea Prahovei, grad de ocupare de aproape 100% de Revelion 2022
Revelionul 2022 s-a apropiat de nivelul pre-pandemie pe Valea Prahovei.
Anul acesta, gradul de ocupare pentru Revelion a fost mai mare faţă de anul trecut pe Valea Prahovei, turiştii au simţit că petrec un revelion la fel ca cele dinaintea pandemiei, restricţiile nu au mai fost drastice, iar Valea Prahovei a avut circa 20.000 de turişti, potrivit Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.
Gradul de ocupare al pensiunilor şi hotelurilor a fost de aproape 100%. Un raport foarte bun având în vedere perioada pe care o traversăm, chiar dacă preţurile pentru sejururile de Revelion pentru Valea Prahovei au fost mai mari decât de obicei. Raportul de anul acesta este aproape asemănător celui din 2019 când gradul de ocupare, de Revelion, a fost de 100% în staţiunile de pe Valea Prahovei, inclusiv Breaza şi Câmpina.
Vântul puternic din ultimele zile, a făcut ca turiştii să stea departe de pârtiile de schi. În schimb turiştii, au ieşit în Târgurile de Crăciun din centrele oraşelor, au admirat focurile de artificii şi au ciocnit paharele cu şampanie la trecerea dintre ani.
Pe DN1 s-a circulat încet pe ambele sensuri, aşa cum se întâmplă la fiecare sărbătoare, pe şosea maşinile mai mult au stat. Într-un final, când au ajuns la destinaţie, turiştii au dat de alte cozi în parcări şi la instalaţiile de schi. Sărbătorile de iarnă au fost aproape de normalul pre- pandemiei, aşa cum a declarat Adrian Voican, preşedintele Asociaţiei pentru Promovarea şi Dezvoltarea Turismului Prahova.
FPTR: Încasările din turismul intern de Revelion au scăzut cu 40% faţă de 2019
Un număr de 121.000 de turişti au petrecut Revelionul 2021/2022 într-o destinaţie din România, cu 32% mai puţini în comparaţie cu Revelionul 2019/2020, şi au cheltuit aproape 25,6 milioane de euro, sumă mai mică cu 40% faţă de cea cheltuită în aceeaşi perioadă a anului 2019, an de referinţă în turismul intern înainte de pandemie, potrivit unui comunicat remis luni de Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc (FPTR).
Spre deosebire de anii trecuţi, rezervările pentru Revelion au fost realizate în ultimul moment, iar faţă de anul trecut durata sejurului a scăzut de la 5 la 3 nopţi de cazare, deoarece zilele legale nelucrătoare de 1 şi 2 ianuarie au fost în weekend.
Prin urmare, multe unităţi de cazare din România au avut un grad de ocupare mic sau chiar au fost goale, notează Federaţia Patronatelor din Turismul Românesc.
Cel mai mare număr de locuri vândute de Revelion s-a înregistrat în turismul rural - aproximativ 48.000, totalul fiind cu 20% mai mic faţă de cifra înregistrată în Revelionul 2019/2020.
Pe locul secund în clasamentul destinaţiilor interne alese de Revelion se află staţiunile montane, unde peste 40.000 de turişti şi-au petrecut Revelionul, cu 18% mai puţini faţă de anul 2019.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News