Vâlcu, observaţie în contextul şobolanilor din Capitală. "Nu s-a cerut o ţară ca afară?"
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Sursa: Pixabay
Sursa: Pixabay
Jurnalistul Val Vâlcu vine cu o observaţie cheie care rezolvă problema şobolanilor din Capitală, dar şi cu o întrebare pentru ministrul Ghinea în legătură cu PNRR. 

Acesta spune, aşadar, că problema şobolanilor face parte, de fapt, din dictonul "o ţară ca afară", dată fiind scuza folosită de cei din USR-PLUS atunci când sunt confruntaţi cu această situaţie. "Tinerii şi nu numai au cerut o ţară ca afară. Păi asta avem. Nu vedeţi că de fiecare dată când e întrebat câte unul din aceştia despre problema şobolanilor, răspunde că sunt şobolani şi la New York, şi la Paris? Deci avem o ţară ca afară, problema e rezolvată. Oamenii au primit ce au cerut!", a punctat Val Vâlcu. 

Nicuşor Dan nu vede şobolanii din Capitală 

Nu există o creștere semnificativă a numărului de șobolani față de anii precedenți, a spus, joi, primarul general al Capitalei, Nicușor Dan. De asemenea, a mai spus că este un caz izolat cel al tânărului mușcat de șobolan în Capitală.

„Așa cum pentru țânțari avem măsurători care să ne spună pe unde suntem, tot ceea ce înseamnă rozătoare, mai mult decât ceea ce vedem noi toți în viața curentă, nu există. În opinia mea, nu există o creștere semnificativă a numărului de rozătoare față de anii precedenți. Vă spun care este motivul pentru care.... (n.r. pauză de câteva secunde)... fenomenul acesta, înainte să avem un... cum să spun... o abordare... o informație exhaustivă a locurilor unde putem să-i găsim, nu putem să controlăm în totalitate. Noi nu știm, în momentul de față, care sunt toate subsolurile de bloc, nu știm nici măcar care sunt proprietățile municipalității, care sunt clădirile abandonate din București, pur și simplu această informație nu există. Și, atunci, operatorii de deratizare se duc unde știu ei că trebuie să meargă”, a precizat primarul Nicușor Dan. 

„Până când nu o să avem evidența totală a proprietăților, nu o să reușim să controlăm cu totul acest fenomen”, a mai spus Nicușor Dan. 

Întrebare despre PNRR. Unde se duc banii din consultanţă? 

"Auzim de multe ori că proiectele din PNRR, cele de infrastructură, vor fi puse în aplicare cu forţă de muncă din Asia. Şi aici ridic o întrebare. Cele două miliarde incluse în PNRR pentru consultanţă tot spre lucrători din Asia se vor îndrepta? Vin consultanţi din India, din Pakistan? Pentru că la construcţii le convine, e forţă de muncă ieftină, muncesc pe bani puţini", a mai spus acesta. 

"Circa 2 miliarde de euro din PNRR se duc pe consultanță, salarii și hârtii. Mai exact, aproape 10% din fondurile din Planul Național de Redresare și Reziliență sunt cheltuiți pe elemente pentru care nu va exista niciodată vreun rezultat concret, multe dintre ele putând fi realizate cu personalul existent sau pentru care există deja studii realizate anterior cu fonduri europene ori cu sprijinul organizațiilor internaționale", a declarat Victor Negrescu în luna iunie.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel