Vâlcu, înainte de alegerile parlamentare: Pot fi surprize!
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Neagoe Narcis-Florentin
WhatsApp
Sursa foto: Agerpres
Sursa foto: Agerpres
Jurnalistul Val Vâlcu a explicat că pot exista surprize înaintea alegerilor parlamentare din 6 decembrie, iar diferența de procente dintre partide se poate schimba oricând, într-o emisiune dedicată analizării datelor sondajului ARGUMENT, institut DCMedia Group.

Întrebată dacă un eveniment puternic emoțional precum Piatra Neamț poate înclina într-o direcție sau alta rezultatele obținute de institutul pe care îl coordonează, sociologul Mădălina Hideg a răspuns: „Da, cred că da. Focul este întreținut de obicei de mass-media. Așa cum ați spus, în ultima vreme subiectul nu mai ține prima poziție a canalelor de știri”.

3 procente nu sunt 30

„Ca părere personală, cred că surprize sunt oricând posibile. Climatul e opinie, faptul că oamenii văd deja că PNL este câștigător i-ar putea face pe unii, pe mecanismul «spirala tăcerii», să nu declare CATI chiar cu cine votează. Așa a ieșit Trump în 2016, în ciuda sondajelor.

Noi ce putem garanta este să spunem că acest sondaj ARGUMENT este efectuat cu maximă rigurozitate științifică, dar personal cred că mai sunt posibile surprize. Acesta este farmecul democrației, ziua votului, 3 procente nu sunt 30. Nu sunt imposibil de depășit”, a transmis Val Vâlcu.

VIDEO

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel