Vâlcea: Protestele sindicaliştilor de pe Platforma Chimică, suspendate; şeful CJ le-a promis o întâlnire cu premierul Dăncilă
Sindicaliştii de pe Platforma Chimică a Râmnicului au decis, joi, să suspende protestele din municipiul reşedinţă, după ce s-au întâlnit cu preşedintele Consiliului Judeţean Vâlcea, care le-a spus că i-a solicitat în scris premierului Viorica Dăncilă să-i primească săptămâna viitoare la Guvern pe reprezentanţii lor în vederea găsirii unor soluţii pentru a detensiona situaţia.
Preşedintele CJ Vâlcea, Constantin Rădulescu, a declarat că a făcut demersuri şi pentru realizarea unei noi centrale termice care să furnizeze abur industrial firmelor de pe Platforma Chimică din Râmnicu Vâlcea şi că aşteaptă şi ca Ciech Sodă România, compania care a oprit săptămâna trecută producţia în fabrica de sodă din Râmnic pe motiv că preţul cerut de CET Govora pentru aburul industrial este prea mare, să se alăture acestui demers.
"Uşa noastră pentru USG-Ciech Sodă România, pentru realizarea viitoarei centrale, este în continuare deschisă. Prin urmare, luni, la ora 14,30, va fi din nou o întâlnire la CET Govora, la care care sperăm să se alăture şi reprezentanţii Ciech, în vederea discutării problemelor legate de această centrală. Trebuie să ştiţi că preţul pe care l-a transmis CET Govora la Ciech la începutul săptămânii a fost refuzat de reprezentanţii companiei. Poate se vor răzgândi, dar noi nu îi putem forţa să accepte preţul. Luni, la ora 14,30, ne întâlnim din nou. Între timp, am solicitat în scris premierului Viorica Dăncilă ca în cursul săptămânii viitoare să primească la sediul Guvernului o delegaţie a sindicatelor de pe Platforma Chimică pentru că trebuie să discută şi să primim sprijin... Eu nu pot forţa o companie privată să accepte un preţ, cum nu pot forţa nici CET-ul să vândă sub preţul de producţie", le-a transmis protestatarilor preşedintele CJ Vâlcea.
Aproximativ 200 de angajaţi de la Ciech Sodă România, Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea şi CET Govora au mărşăluit, joi, pe o ploaie torenţială, pe străzile din oraş şi au pichetat sediul Consiliului Judeţean Vâlcea pentru a le cere autorităţilor să le salveze locurile de muncă.
Aceasta a fost cea de-a cincea zi de proteste din această lună, sindicaliştii fiind nemulţumiţi de oprirea producţiei în fabrica de sodă începând cu 18 septembrie, cei peste 600 de angajaţi ai uzinei fiind în pericol de a rămâne fără loc de muncă dacă producţia nu va fi reluată cât mai curând, situaţie în care şi angajaţii celorlalte companii de pe Platforma Chimică, în special cei de la Societatea Naţională a Sării - sucursala Exploatarea Minieră Râmnicu Vâlcea şi CET Govora, furnizorii principalelor materii prime pentru Ciech Sodă România, ar putea fi trimişi acasă.
"Săptămâna viitoare, dacă sunt aceste demersuri, vom merge cu colegii de la Ciech Sodă România - pentru că principala problema e a dumnealor, noi fiind înlănţuiţi cu ei - la Guvern şi, în funcţie de rezultatele acestor discuţii, vom decide dacă vom ieşi sau nu din nou în stradă", a spus preşedintele Sindicatului "Salorca", filiala Vâlcea, Dumitru Jianu.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News