Vâlcea: Două bovine, arse de vii într-un fânar lovit de trăsnet
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Două bovine au ars de vii şi mai multe locuinţe din staţiunea Băile Govora au rămas fără curent electric în urma furtunii din noapte de duminică spre luni, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă Vâlcea. 

Potrivit sursei citate, animalele aflau într-o construcţie din comuna Costeşti care a fost lovită de un fulger, zona aflându-se sub avertizare de vreme rea. 

"Incendiul a izbucnit într-un fânar din comuna Costeşti, cauza fiind trăsnetul. Până la stingerea focului a ars fânarul construit din lemn, în suprafaţă de 150 de metri pătraţi şi s-au deteriorat trei generatoare, o butelie şi un panou solar. Au decedat şi două animale mari, o vacă şi un viţel", a precizat purtătorul de cuvânt al ISU Vâlcea, Cătălin Popescu. 

El a menţionat că pompierii militari au mai fost solicitaţi să intervină în noaptea de duminică spre luni pentru evacuarea apei dintr-un beci al unui imobil din Râmnicu Vâlcea şi pentru degajarea unui copac căzut peste firele de alimentare cu energie electrică în staţiunea Băile Govora. 

Judeţul Vâlcea s-a aflat de duminică, ora 18,00, până luni la ora 06,00, sub Cod Roşu de ploi însemnate cantitativ, grindină şi frecvente descărcări electrice. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel