Data actualizării:
Data publicării:

Val Vâlcu: Purtatul măștii, o binecuvântare când se predă această materie

Autor: Anca Murgoci | Categorie: Stiri
WhatsApp
Profesorul Alexandru Rafila atrăgea atenția că o materie este una dintre cele mai riscante privind transmiterea bolii. 

Vorbim de muzică. Cântatul reprezintă una dintre cele mai riscante privind transmiterea bolii. Muzica, probabil, se va face fără să cântăm, cu noțiuni teoretice, probabil și audio. Cântatul este total contraindicat, e o activitate care favorizează măsură înaltă de transmitere. Să cânți cu mască nu prea e posibil, a spus Alexandru Rafila la Antena 3.

Jurnalistul Val Vâlcu a zis că, și din acest punct de vedere, purtatul măștii este o binecuvântare.

”Când eram elev, ora de muzică era un coșmar numai când mă gândeam. Încercam să scap cumva de această materie. De ce? Pentru că ne punea să cântăm, să batem măsura etc. În loc să ne predea elemente culturale, să ne explice diferențele între genurile muzicale, profesoara insista să cântăm deși cei mai mulți nu aveam voce.

Nu conta că ai sau că n-ai talent, că ai sau nu ai chemare, trebuie să cânți de parcă toți urmau să cânte la pian să-și distreze oaspeții. Poate elevilor ar trebui să li se pună operă, nu să-i pună profesoara să cânte. Să cânte elevii care au talent, care se duc la opționale! Nu trebuie să-i faci să se simtă prost pe elevii care nu au voce. Nu trebuie toți să știm solfegii, dar este bine să știm cine a fost Donizetti, că nu e jucător de fotbal, ci compozitor de operă. În clasa a cincea, nu îmi era frică de ora de matematică, chimie etc, cât mi-era de muzică. Din acest punct de vedere, purtatul măștii este o binecuvântare. Copiii nu mai sunt obligați să cânte dacă nu au voce”, a spus jurnalistul Val Vâlcu.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel