• Val Vâlcu: Pompa de benzină este bancomatul statului
Jurnalistul Val Vâlcu a comentat pe baza subiectului reducerii prețului la carburanți cu 50 de bani.
În emisiunea News Pass, de la B1 TV, referitor la subiectul reducerii prețului carburantului cu 50 de bani, jurnalistul Val Vâlcu a fost de părere că: ”În Germania măsura reducerii TVA-ului la carburanți nu a dat rezultate, nu a funcționat și asta o recunoaște Guvernul german. Ajutorul acesta, cu tăierea prețului, și ăsta de 50 de bani îi ajută într-o oarecare măsură și pe agricultori și pe cei care nu mai au loc cu limuzina să o întoarcă pe străzile din București. Grosul consumului de combustibil este în orașe”.
”În loc să dai 50 de bani la toată lumea, ar fi fost mai util, în opinia mea, să dea 1,50 sau 3 lei la transportatori, agricultori, nu la toată lumea. Adică un beneficiu sau un ajutor focalizat”, a fost de părere jurnalistul Val Vâlcu.
”Și-ar fi dorit coaliția să dea pachetul social de 1700 de lei, dacă se putea, 6 lei la benzină... de ce nu pot? Bugetul se stânge și pompa încasează, e bancomatul statului. Pentru că avem un 1.400.000 de bugetari. Dacă scădem poliția, armata, învățământ și sanătatea rămân vreo 400 de mii de oameni care nu doar că pentru salariile lor se consumă resurse importante, dar ei frânează activitatea economică”, a declarat jurnalistul Val Vâlcu.
Citește și....
Val Vâlcu - Avem un război intern și o armată de cotropitori: vreo 300 de mii de bugetari
Prea mulți bugetari, prea bine plătiți și foarte inutili sunt duși în spate de cei din sectorul privat. Cu siguranță majoritatea celor din afara sistemului au gândit măcar o dată acest lucru.
În cadrul emisiunii News Pass, de la B1 TV, jurnalistul Val Vâlcu a declarat: ”Avem un front în interior, avem un război în interior. Deci este o armată de cotropire, o armată de invadatori: vreo 300 de mii de bugetari în plus, dacă nu 400 de mii, care nu doar că își iau tributul, salariile de stat degeaba, dar blochează firmele private atunci când acestea produc. Am tot dat exemplu Monitorul Oficial, care tot stau și bat la mașină nume cu nume, nu acceptă cu stick-ul. De ce? Ca să justifice sutele de angajați”, a precizat Val Vâlcu.
Digitalizarea poate fi un pericol pentru funcționarii publici?
”Aici se rupe filmul pentru că această armată de 200 - 300 de mii de bugetari vor duce atacul la digitalizare. Dacă se blochează digitalizarea, vor rămâne fără nici o justificare”, a precizat Val Vâlcu.
Val Vâlcu: Sunt mulți bugetari care ”frânează” activitatea doar pentru a-și justifica ”existența îmbelșugată”. 400.000 de locuri de muncă la stat, susținute de lipsa digitalizării
Guvern după guvern, ani în șir, fiecare a promis o reformă a sistemului bugetar însă până la urmă, fiecare a devenit o ”mamă grijulie” pentru cei peste 1.300.000 de bugetari pe care în mare parte sectorul privat îi poartă în cârcă. Citește mai mult AICI.
Citește și..
Avertismentul lui Coșea: Dacă nu punem economia în mişcare şi nu rezolvăm problema facturilor la energie până în toamnă, vom avea mari probleme
Întrebat dacă măsurile luate de Guvern în ultima perioadă, compensarea de 50 de bani pe litru la carburant, cei 700 lei pentru români cu venituri mici şi acele vouchere sociale, trecem de criză, profesorul de macroeconomie Mircea Coşea a răspuns clar "nu, nu trecem, pentru că astea sunt măsuri de natură socială care salvează cea mai defavorizată categorie a populaţiei".
"Foarte bine că s-a făcut acest lucru, pentru că acum ne dă seama că România este una dintre cele mai sărace ţări din Europa. Trăim într-o sărăcie care ar trebui să ne facă de râs faţă de alţii, pentru că pretindem că suntem o ţară europeană, dar iată că sunt oameni care nu au bani nici pentru pâine. Pe ăştia Guvernul i-a ajutat, şi bine că o face.
Însă Guvernul ar trebui să aibă şi o preocupare din ce în ce mai intensă pentru un program economic. Noi nu am rezolvat problemele economice, economia României nu performează, nu s-a relansat după criză. Primul trimestru al acestui an a făcut ca decidenţii noştri politici să se laude cu o rată de creştere extraordinar de mare, dar se înşeală. E o rată de consum, pe HoReCa alimentată de ucrainenii care au ocupat hotelurile. Dacă nu punem economia în mişcare şi dacă nu rezolvăm problema facturilor la energie până în toamnă, vom avea probleme importante", a declarat Mircea Coşea la România TV.
Citește mai mult AICI.
Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News