Val Vâlcu, după uciderea ursului Arthur: Ne autoincriminăm. România îşi aruncă urşii la tomberon
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Unsplash
Unsplash
Jurnalistul Val Vâlcu a reacţionat după ce presa internaţională a preluat cazul ursului Arthur, ucis de un prinţ din Liechtenstein în România. 

Întrebat cum se face că prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein nu este tras la răspundere pentru uciderea ursului Arthur, considerat cel mai mare specimen de pe teritoriul României, Val Vâlcu atrage atenţia asupra unui alt aspect. Acesta spune că, în timp ce alte ţări profită de fondul cinegetic şi chiar promovează turismul de vânătoare, România "îşi aruncă urşii la gunoi". 

VEZI ŞI Val de critici pe paginile Castelului din Riegersburg, deținut de familia prințului acuzat de uciderea ursului Arthur. Tripadvisor a blocat recenziile

"Ştim că Ungaria are în PIB turismul de vânătoare, se simte în PIB. Turişti din Germania, Austria, Suedia se duc la vânătoare în Ungaria. Au şi un canal de televiziune dedicat vânătorii. 

Să ridicăm problema, de exemplu, a celor 20 de milioane de păsări, de găini, tăiate anual în România. Sunt tot animale, cum e şi ursul. Avem problema iepurelui, a fazanului, împuşcat în fondurile de vânătoare din toată lumea. Deci care e problema? Că e ursul mai mare? 

Avem această resursă cinegetică. În loc să o folosim, ne autoincriminăm. În momentul de faţă, România îşi aruncă urşii la tomberon. Sunt prea mulţi. 

S-a discutat de acel om ucis de urs acum 2 săptămâni? S-a dat ştirea, dar Agent Green şi celelalte ONG-uri nu s-au tăvălit. Ei câştigă, afacerile merg bine. Din emoţie!", a declarat Val Vâlcu la România TV. 

Amintim că ursul Arthur, cel mai mare urs aflat pe teritoriul României, a fost vânat şi ucis de prinţul Emanuel von und zu Liechtenstein în luna martie, contra unei sume de, se pare, 7000 de euro. 

Reprezentanții ONG-ului Agent Green îl acuză pe prințul Emanuel de braconaj după ce ar fi profitat de o derogare dată de ministrul Mediului pentru uciderea unei ursoaice cu pui care a produs mai multe pagube în ferme din regiune. Ursul Arthur nu avea vreo legătură cu acea ursoaică. 

VEZI ŞI Prima reacție a prințului Emanuel după ce l-a împușcat pe ursul uriaș Arthur

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel