Val Vâlcu, după criticile aduse filmului Mirciulică: A băgat omul banii lui, a investit. Și Divertis au fost amatori până să ajungă profesionişti
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Sursa foto: Facebook Mirciulică - filmul
Sursa foto: Facebook Mirciulică - filmul
Jurnalistul Val Vâlcu și sociologul Alfred Bulai au vorbit despre producția de filme românești și problema finanțării.

"Totul s-a blocat în timpul USR, în 2020. Au zis "Bă, dar de ce ne interesează? De ce să finanţăm noi aşa ceva? De ce să dăm bani?". S-a pasat de la un minister la altul", a spus Val Vâlcu, în emisiunea Nod în papură de la DCNews TV, referitor la banii pentru realizarea de producții românești. 

"La noi au fost date finanţările pentru artişti. Nu! Le dai pentru un film, nu pentru artişti, că artistul treaba lui, hotăraşte istoria dacă este artist", a spus sociologul Alfred Bulai.

"Dai ajutoare de stat la toate bazaconiile... Aici tai ajutoarele de stat, o chestie care funcționa.  Au venit ăștia de la Netlfix, au filmat prima serie dintr-un film inspirat de Familia Adams. Castelul de la Bușteni, Domeniul Cantacuzino era văzut de 400 de milioane de spectatori. Au plecat la Bratislava", a spus Val Vâlcu.

"A băgat omul banii lui, a investit"

În acest context, Val Vâlcu a ținut să specifice că Mircea Bravo, cel care a făcut filmul Mirciulică, trebuie să fie apreciat, contrar anumitor voci, dat fiind faptul că banii investiţi în această producție au fost din bugetul personal al acestuia.

"Este o reclamă (n.r. filmul Mirciulică), cum este reclama lui cu bunica. Haioasă pe ici pe colo (...) Am văzut voci din astea... Tipul cu reclamele cu bunica a făcut un film. Domnule, în primul rând, trebuie apreciat. A băgat omul banii lui, a investit. Sper să îşi scoată banii, să meargă bine filmul. Cred că îşi va recupera investiția. Bun, că nu e mult peste nivelul reclamelor... dar reclamele erau haioase. Filmul e haios, la nivel de amator. Dar şi Divertis au fost amatori, până să ajungă profesionişti", a spus Val Vâlcu în emisiunea Nod în papură de la DCNews TV.

Emisiunea integrală, în materialul video de mai jos:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel