Val Vâlcu anunță STIREA ZILEI: Groaznica înfrângere a USR-ului
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Val Vâlcu anunță STIREA ZILEI: Groaznica înfrângere a USR-ului / Foto: Captură video: Realitatea Plus
Val Vâlcu anunță STIREA ZILEI: Groaznica înfrângere a USR-ului / Foto: Captură video: Realitatea Plus
Jurnalistul Val Vâlcu a anunțat care este știrea zilei, în direct la Realitatea Plus.

Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat neconstituțională revocarea din funcția de Avocat al Poporului a Renate Weber. Aceasta este știrea zilei, potrivit jurnalistului Val Vâlcu care a declarat, în cadrul emisiunii 100, de la Realitatea Plus, că această decizie reprezintă o "groaznică înfrângere a USR-ului".

"Dacă mă întrebați care este știrea zilei, este puternica înfrângere, groaznica înfrângere a USR-ului, pentru că de la PNL ne așteptăm, da USR-ul a zis că face altfel de politică, respectă statul de drept...", a declarat jurnalistul Val Vâlcu, despre decizia CCR de astăzi.

Jurnalistul Val Vâlcu susține că decizia CCR era evidentă, iar cei care au demis-o pe Renate Weber ar fi trebuit să înțeleagă acest lucru.

"Altceva arată prostia. Cum poți să o demiți pe Renate Weber că te-a atacat la Curte, când ea a câștigat la Curte și tu te duci până la urmă tot la Curtea Constituțională, deci până la urmă chiar nu te duce capul. Ce o să zică judecătorii de la Curte? Domnule, noi am votat că Renate Weber a avut dreptate când te-a contestat... S-au repezit cu capul înainte.", a mai spus jurnalistul Val Vâlcu, făcând referire la faptul că Renate Weber a atacat anterior la CCR mai multe demersuri ale Puterii, iar CCR i-a dat dreptate de fiecare dată. 

Renate Weber, după ce a fost repusă în funcție

Renate Weber a făcut primele declarații după ce Curtea Constituțională a României (CCR) a declarat neconstituțională revocarea sa din funcția de Avocat al Poporului.

"Constituţia au încălcat-o, legea de funcţionare a Avocatului Poporului au încălcat-o, regulamentele şi cutumele Parlamentului le-au încălcat. Nu au iertat nimic. Şi, da, CCR, în cele din urmă, a venit şi a spus că este neconstituţională (n.r. revocarea). Ba, mai mult, este o decizie extraordinar de fermă şi clară pentru că ne spune CCR foarte clar că efectele juridice ale acelei hotărâri s-au încheiat şi, imediat ce se publică în Monitorul Oficial, eu îmi reiau mandatul, îl duc la capăt", a spus Renate Weber, într-un interviu pentru emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel