Val de praf saharian mult mai consistent în Moldova: Același val a adus probleme în Elveția și în sud-estul Franței
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
Foto: Freepik
Foto: Freepik
Valul de praf saharian va fi mult mai consistent în Moldova până luni, la prânz. 

”În această noapte dar mai ales în cursul dimineții de mâine, până la amiază, în Iași, Botoșani, Suceava, Vaslui, în special, dar și în celelalte județe din Moldova, vom avea un val mult mai consistent de praf saharian.

Același val a adus probleme în Elveția și în sud-estul Franței.

”Calculele estimează că cantitatea de praf a ajuns la aproximativ 180.000 de tone, dublu față de nivelurile înregistrate în timpul recentelor evenimente similare”, a declarat pentru radioul public Roman Brogli.

În Franța vecină, autoritățile locale din sud-est și sud au anunțat că pragul de poluare a aerului a fost depășit sâmbătă, departamentul Herault cerând locuitorilor, în special celor cu probleme cardiace sau respiratorii, să evite efortul fizic intens" arată Silviu Gurlui, pe Facebook

O ceață excepțional de rară de praf saharian a acoperit sâmbătă Elveția și sud-estul Franței, stârnind avertismente de sănătate în timp ce o nuanță galbenă nuanța cerul.

Fenomenul, care a început vineri în Elveția, aduce cu el "o înrăutățire foarte clară a luminii solare și a vizibilității. La aceasta se adaugă o creștere a concentrațiilor de particule fine", a postat serviciul meteorologic MeteoSuisse pe X. Calitatea aerului a fost afectată în special, aplicația de monitorizare airCHeck a Elveției semnalând niveluri ridicate de poluare, arată voanews.

În Franța vecină, autoritățile locale din sud-est și sud au anunțat că pragul de poluare a aerului a fost depășit sâmbătă, departamentul Herault cerând locuitorilor, în special celor cu probleme cardiace sau respiratorii, să evite efortul fizic intens.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel