Val de cutremure în regiunea Napoli, fără pagube majore. Școlile rămân închise marți
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Crişan Andreescu
WhatsApp
O serie de cutremure de o intensitate inedită în ultimii 40 de ani au fost înregistrate luni seara în regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree, lângă Napoli, sudul Italiei, fără a provoca pagube majore, au informat autorităţile locale, relatează AFP.

Un cutremur cu magnitudinea 4,4, cel mai puternic din ultimii 40 de ani, a fost înregistrat la ora locală 20:10 (18:10 GMT), la o adâncime de 2,5 kilometri, a anunţat Institutul Naţional de Geofizică şi Vulcanologie (INGV). Acesta a fost precedat la un interval de câteva minute de un cutremur cu magnitudinea de 3,5.

'De la ora 19:51 (17:51 GMT, n.red.) este în desfăşurare o serie de cutremure în regiunea regiunea vulcanică a Câmpiilor Flegree', fiind înregistrate aproximativ 20 de cutremure, a indicat institutul într-un comunicat. Pompierii au semnalat pe reţeaua de socializare X 'fisuri' şi 'cornişe care cad', în timp ce imagini înregistrate de localnici au arătat podeaua unui supermarket cu sticle căzute de pe rafturi în localitatea Pozzuoli, unde locuiesc o jumătate de milion de oameni.

Şcolile vor rămâne închise marţi în Pozzuoli, unde au fost deschise centre de cazare pentru locuitorii care s-au panicat din cauza acestor cutremure, precizează Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel