Val de căldură de peste 45 de grade. România, sub amenințarea ciclonului de la Marea Neagră: "Cantități uriașe de apă"
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Ema Apostu
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Meteorologii anunţă temperaturi de foc. Denisa Ţicu, specialist în meteorologie, a spus la ce ar trebui să ne așteptăm în perioada următoare.  

"Nu va fi deloc foarte bine. Săptămâna aceasta, temperaturile din întreaga Europă încep din nou să crească și vor fi afectate în special zona de sud a Italiei, din nou Grecia, care a primit de la meteorologi Cod Portocaliu. Temperaturile vor trece, la amiază, din nou, la 43-44 de grade și se vor menține aceste valori termice câteva zile bune. 

În Grecia, nu a mai plouat de o lună și nici în următoarele 10-12 zile, conform prognozelor, nu va cădea strop de apă. Valabil și pentru sudul Italiei, Calabria, Sardinia, acolo unde meteorologii au instituit un cod roșu de caniculă. Temperaturile vor trece de 45 de grade Celsius. Şi Spania, în special zona insulelor Canare, va fi afectată din nou de un val de căldură.

"Este posibil să ne afecteze"

În sudul Europei, nu se așteaptă, în următoarele zile, precipitații. Ele sunt așteptate în altă parte, generate de un ciclon care începe să se dezvolte în Marea Neagră. Va fi afectată zona de Sud a Rusiei, partea de sud a Ucrainei și nordul Turciei. Meteorologii prognozează acolo cantități uriașe de apă, 200 de litri pe metru pătrat. Este imens, sunt precipitații care vor avea caracter torențial pentru că și în zonele respective temperaturile au fost foarte ridicate în această perioadă. Urmează o vreme la extreme în jumătatea estică a Europei. Este posibil să ne afecteze și pe noi pentru că e posibil ca ciclonul să ajungă în zona de coastă a Mării Negre.

Noi am mai trecut printr-o astfel de perioadă, în urmă cu o lună de zile. Am văzut ce a lăsat în urmă acest ciclon care s-a format chiar deasupra Mării Negre. Au fost cantități uriașe de apă, au fost intensificări de vânt, vijelii, toate aceste fenomene prezente pe partea de sud-est a țării. Ne amintim de sudul Moldovei, zona Dobrogei, chiar și Muntenia. Au fost astfel de fenomene și posibil ca, în perioada următoare, acest ciclon care acum se dezvoltă în zona de est a Mării Negre, să afecteze și zona țării noastre", a spus Denisa Ţicu, specialist meteorologie, în emisiunea Sinteza Zilei, de la Antena 3.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel