Val de aer tropical în România. Temperaturi de până la 20 de grade. ”Vreme deosebit de caldă”
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Roxana Neagu
WhatsApp
foto pexels
foto pexels
Se schimbă vremea, după ploile și ninsorile din ultimele zile. Se încălzește și temperaturile vor ajunge la unele de primăvară, datorită unui val de aer tropical. 

Florinela Georgescu, director în Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), a declarat că urmează temperaturi anormale pentru această perioadă, cu maxime ce pot ajunge până la 20 de grade.

”De marți până joi inclusiv, așteptăm maxime mai apropiate de ce ar trebui să avem la începutul primăverii, nu la jumătatea lunii ianuarie. Maximele despre care vorbesc se vor încadra, probabil, marți între 7 și 17 grade, miercuri și joi între 11 și 20 de grade pe partea de sud a țării. De așteptat și la București maxime, miercuri și joi, în jurul a 19 grade, temperaturi cu mult mai ridicate decât ce ar trebui să avem în această perioadă. De altfel, nopțile din săptămâna viitoare vor avea și ele temperaturi foarte ridicate, care ar trebui să fie, de fapt, maximele acestei perioade. Deci, o vreme deosebit de caldă”, a spus Florinela Georgescu, director în Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), la Antena 3 CNN.

Deși vor fi 20 de grade în ianuarie, meteorologul ANM atenționează că iarna nu s-a încheiat. 

”Şi în zona montană în săptămâna viitoare așteptăm ploi în acele zile cu vremea foarte caldă, mai ales în regiunile vestice, nordice și centrale, dar, totuși, nu trebuie să considerăm că iarna s-a încheiat. Suntem abia la mijlocul lui ianuarie, mai urmează și luna februarie, o lună care poate să mai aducă fenomene de iarnă, deci trebuie să urmărim toată evoluția în zilele viitoare, pentru că după valul acesta de căldură așteptăm ca la sfârșitul săptămânii viitoare temperaturile să scadă din nou”, a precizat Florinela Georgescu, director în Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM).

Urmează trei zile de primăvară în București

Luni, 16 ianuarie, vremea va continua să fie închisă iar maxima nu va depăși 7 grade Celsius, dar de marți situația se schimbă. De pe o zi pe alta, se încălzește semnificativ. Marți, 17 ianuarie, ne vom bucura de o minimă de 5 grade și o maximă de 12 grade Celsius și soare în Capitală, ca miercuri să se încălzească și mai mult. Minima din 18 ianuarie va fi de 10 grade Celsius, iar maxima va ajunge la 16 grade Celsius. Joi, 19 ianuarie 2023, vom ajunge la temperaturi de 18 grade în București, minima fiind de 8 grade. De vineri, va ploua, însă chiar și vineri maxima va fi de 17 grade. Vreme caldă va continua să fie și sâmbătă, în ciuda ploii, cu maxime de 12 grade în Capitală, dar de duminică se va răci din nou, maxima nedepășind 7 grade Celsius. 

Iată ce anunță și ANM în prognoza pe o lună: 

Săptămâna 16.01.2023 – 23.01.2023

Valorile termice vor fi mai ridicate decât cele specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României, dar cu o abatere termică pozitivă mai accentuată în regiunile sud-estice.

Cu excepția regiunilor estice și sud-estice, unde cantitățile de precipitații vor fi apropiate de cele normale, regimul pluviometric va fi excedentar, mai ales în zona Carpaților Meridionali.

Săptămâna 23.01.2023 – 30.01.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori mai ridicate decât cele normale pentru această perioadă, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi local deficitare la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru acest interval. Citește mai mult aici

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel