Val de aer rece în România. Urmează LAPOVIȚĂ și NINSOARE. Anunț de ultimă oră, de la ANM
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Irina Constantin
WhatsApp
imagine cu rol ilustrativ pixabay/ Val de aer rece în România. Aduce lapoviță și ninsoare
imagine cu rol ilustrativ pixabay/ Val de aer rece în România. Aduce lapoviță și ninsoare
Un val de aer rece va traversa teritoriul României. Va aduce răcire bruscă și lapoviță și ninsoare. Weekend-ul, în schimb, vine cu vreme frumoasă. 

Meteorologul Administrației Naționale de Meteorologie (ANM), Alina Șerban, a anunțat, la Digi24, că un val de aer rece va aduce o răcire în România, în zonele în care acum este cald, datorită inversiunii termice, adică în vest, nord și centru. Vor fi precipitații de lapoviță și ninsoare, dar nu importante cantitativ. Valul de aer rece se va manifesta de miercuri, joi. Veștile sunt mai bune pentru weekend, când temperaturile vor fi mai ridicate. Încălzirea vine la pachet și cu ceață. 

Temperaturi mai scăzute în sud și est

”În partea de sud și de est a teritoriului, vom avea în continuare temperaturi modeste pentru data aceasta, iar temperaturile maxime se vor încadra între  4-5 grade până la cel mult 8-9 grade Celsius. În celelalte regiuni, în regiunile intracarpatice, vremea va fi în continuare frumoasă, cu cer mai mult senin și temperaturi mai ridicate, cu maxime între 6-8 grade și 12-14 grade Celsius. Ceața va mai apărea, în mod deosebit noaptea și dimineața, cam prin toate zonele, pe arii mai restrânse.

Temperaturi negative, noaptea

Următoarele două nopți, în special, temperaturile vor fi ușor negative, în mod deosebit în jumătatea de nord al teritoriului, mult mai scăzute în depresiunile din estul Transilvaniei, până la -7... -8 grade, și ușor pozitive în sudul teritoriului.

Val de aer rece în România. Lapoviță și ninsoare

La mijlocul săptămânii, cel mai probabil joi, un front atmosferic rece va traversa teritoriul țării noastre și va determina o răcire în vest, în nord și-n centru, acolo unde temperaturile sunt acum ușor mai ridicate. Vor fi și precipitații, slabe cantitativ, nu pe arii extinse, dar care, în zonele montane, se vor transforma treptat în lapoviță și ninsoare, în condițiile în care vom fi traversați de o masă de aer mai rece” a spus Alina Șerban, meteorolog ANM, la Digi24. 

Încălzire în weekend

”După această traversare a unei mase de aer mai rece, sperăm la o încălzire, soluțiile modelelor ne sugerează o încălzire spre weekend și săptămâna viitoare.” a continuat meteorologul, precizând că încălzirea vine la pachet cu ceață. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel