Data publicării:

Val de accidente rutiere în România. A fost nevoie de intervenția elicopterului SMURD

Autor: Sonia Baciu | Categorie: Stiri
WhatsApp
FOTO: Agerpres
FOTO: Agerpres
Mai multe accidente rutiere au avut loc joi, 15 august, cu răniți și drumuri blocate.

Un accident rutier soldat cu trei persoane rănite s-a produs, joi seara, pe DN 2 (E85), în localitatea Sascut, a informat Inspectoratul pentru Situații de Urgență (ISU) Bacău.

Pompierii au intervenit la fața locului cu o autospecială de stingere, un echipaj SMURD, o autospecială de descarcerare și o autospecială de primă intervenție și comandă.

"În urma accidentului au rezultat trei victime politraumatizate: conducătorul auto - persoană de sex masculin, conștient, cooperant; o persoană de sex feminin, conștientă, preluată de ambulanța SAJ și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Bacău și o persoană de sex feminin, inconștientă, care a fost preluată de elicopterul SMURD în vederea transportului către Iași", a declarat purtătorul de cuvânt al ISU Bacău, sergentul major Ema Tereș, citat de Agerpres.

Polițiștii rutieri efectuează cercetări la fața locului, pentru a stabili cum s-a produs accidentul rutier.

Patru răniți, după ce o mașină s-a răsturnat pe un drum din Timiș

Patru persoane au fost rănite în această seară, după ce autoturismul în care se aflau a pătruns pe contrasens și s-a răsturnat pe DJ 584, în localitatea Știuca (Timiș).

Toate cele patru persoane au fost preluate de echipajele medicale, conștiente și cooperante, fiind transportate la spital.

Echipaje ale ISU Timiș au intervenit pentru asigurarea măsurilor PSI și de prim-ajutor în urma producerii accidentului rutier.

La locul evenimentului s-au deplasat o autospecială de primă intervenție și comandă, o autospecială pentru transport personal și victime multiple și un echipaj SMURD de la Detașamentul de Pompieri Lugoj, precum și o ambulanță SAJ cu medic.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru vătămare corporală din culpă, notează Agerpres.

Drumuri blocate din cauza accidentelor, în Mehedinți și Sibiu

InfoTrafic a anunțat întreruperea circulației pe DN6 la ieșirea din Orșova spre Drobeta Turnu Severin (jud. Mehedinți), din cauza unui accident între trei autoturisme, iar patru persoane rănite au necesitat îngrijiri medicale.

Potrivit aceleiași surse, în zona localității Veștem (Sibiu), circulația a fost oprită pe DN 1 Sibiu - Râmnicu Vâlcea, din cauza unui ansamblu rutier care s-a răsturnat.

Citește și: Tot mai multe incendii de vegetație. Pompierii intervin în Dolj

Recomandări de circulație pentru zilele caniculare

În condițiile valului de căldură persistent, cu disconfort termic deosebit de accentuat, Poliția Română recomandă conducătorilor auto adaptarea conduitei în trafic, respectiv:

- înainte de a porni la drum, asigurați-vă că presiunea din pneuri este cea recomandată pentru sezonul cald, iar sistemele de climatizare sunt funcționale;

- atenție la faptul că reflexiile date de razele solare foarte puternice pot crea dificultăți conducătorilor auto în perceperea obstacolelor și anticiparea conduitei celorlalți participanți la trafic;

- evitați pe cât posibil călătoriile în jurul după-amiezii, în special șoferii cu probleme de sănătate;

- în cazul călătoriilor pe distanțe mai lungi, efectuați opriri regulate, în spațiile de servicii sau în parcările amenajate, pentru odihnă și hidratare corespunzătoare, pentru a preveni instalarea stării de oboseală, cu consecințe negative asupra vigilenței la volan;

- păstrați o distanță adecvată față de autovehiculul din față, pentru a putea reacționa în siguranță în caz de nevoie; folosiți centura de siguranță și dispozitivele de fixare pentru protejarea pasagerilor;

- încercați să vă păstrați calmul pe toată durata deplasării și să manifestați respect în trafic, întrucât comportamentul agresiv va spori major riscul de a fi implicat într-un eveniment rutier cu urmări tragice!

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel