Vagoanele unui tren care circula pe ruta Craiova - București, deraiate. Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat, pasagerii au fost preluați de un alt tren
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Sonia Baciu
WhatsApp
FOTO: ISU Teleorman
FOTO: ISU Teleorman
Două vagoane ale trenului IR 1596 au deraiat de pe calea ferată. Cei 200 de pasageri au fost preluați de un alt tren, o persoană a ajuns la UPU Alexandria.

UPDATE 7: ”Planul Roșu de Intervenție a fost dezactivat”, a transmis ISU Teleorman.

UPDATE 6: ”Trenul 9006 - REGIO, cu trei garnituri, a ajuns la fața locului pentru preluarea pasagerilor”, transmite IGSU.

UPDATE 5: Pe lângă persoana rănită și transportată deja la UPU Alexandria, alte două persoane au avut nevoie de acordarea primului ajutor calificat.

”Două femei, cu atac de panică, dar care ulterior au refuzat transportul la spital”, a mai transmis IGSU.

FOTO: ISU Teleorman

UPDATE 4: Circulația în zona afectată de accidentul feroviar, la intrarea în Stația Atârnați, se face pe un singur fir, a transmis CFR Călători într-un comunicat de presă.

Potrivit sursei menționate, cei aproximativ 200 de pasageri care se aflau în trenul IR 1596, care circula pe ruta Craiova - București, sunt în siguranță, urmând să își continue călătoria spre destinația finală.

”La fața locului se deplasează reprezentanții autorităților care vor ancheta și stabili cu exactitate cauzele producerii acestui incident, precum și echipele de specialiști care vor interveni pentru eliberarea gabaritului.

Circulația în zona afectată se va desfășura pe celălalt fir de circulație conform dispozițiilor administratorului de infrastructură CNCF CFR SA, urmând ca pasagerii trenului IR 1596 să fie preluați de trenul R 9006 Roșiori Nord–București Basarab”, se arată în comunicatul CFR Călători.

UPDATE 3. În urma accidentului feroviar, o persoană a fost rănită, fiind transportată la UPU Alexandria. ”O singură victimă, de circa 36 de ani, conștientă și cooperantă, cu un traumatism la nivelul spatelui. A fost preluată de SMURD și transportată la UPU Alexandria”, ne-a declarat locotenent-colonel Gelu Dragomir, purtătorul de cuvânt al ISU Teleorman.

FOTO: ISU Teleorman

UPDATE 2: ”Pentru transportul pasagerilor, forțele de la fața locului au fost suplimentate cu alte două microbuze de la ISU Teleorman”, a mai transmis IGSU.

UPDATE 1: ”Pentru preluarea pasagerilor din tren se suplimentează forțele cu 3 microbuze de 16 locuri (2 din cadrul ISU Olt, 1 din cadrul ISU Argeș)”, a transmis IGSU.

Știre inițială

Un accident feroviar s-a produs pe ruta Craiova-București, în dreptul localității Drăgăneşti de Vede, unde două vagoane din cele trei ale trenului IR 1596 au deraiat, transmite ISU Teleorman. Potrivit informațiilor preliminare, vagoanele nu sunt răsturnate. 

FOTO: ISU Teleorman

”Având în vedere numărul mare de pasageri, la nivelul județului Teleorman a fost activat Planul Roșu de Intervenție. La fața locului au fost alocate 1 mașină de stingere, 1 echipaj de descarcerare, 9 ambulanțe SMURD, 1 autospecială pentru transport victime multiple și 2 ambulanțe SAJ”, a mai transmis ISU Teleorman, care a precizat că ”misiunea este în dinamică”.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel