ANI îl acuză pe Vadim de evaziune şi fals în declaraţii. În replică, acesta spune că dă în judecată ANI şi că va juca pe mormântul politic al infractorilor lui Băsescu
Data publicării:
Autor: DCNews Team
WhatsApp
Corneliu Vadim Tudor
Corneliu Vadim Tudor

ANI a sesizat Parchetul de pe lângă ÎCCJ în cazul preşedintelui PRM, Corneliu Vadim Tudor, pentru săvârşirea infracţiunilor de evaziune şi fals în declaraţii. Potrivit Agenţiei, europarlamentarul nu ar fi declarat dividende în valoare de 150.000 de lei şi nici conturi bancare însumând 12.000 de euro.

Agenţia Naţională de Integritate îl acuză pe europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor de evaziue şi fals în declaraţii. Potrivit Agenţiei, Vadim Tudor nu a declarat dividende în valoare totală de 150.000 de lei şi nici conturi ce însumează 12.000 de euro. De altfel, ANI l-a reclamat pe europarlamentar şi la ANAF.

În replică, europarlamentarul Corneliu Vadim Tudor a declarat joi, la Antena 3, că ancheta ANI împotriva sa este un "proces politic", făcut la comanda preşedintelui Traian Băsescu, şi urmează să acţioneze în instanţă Agenţia pentru acuzaţiile aduse.

"Ce pot să răspunzi la o asemenea aberaţie? Pe mine m-au găsit să mă acuze de fals, de venituri necuvenite, ei care funcţionează total ilegal? Această agenţie parazitară, condusă de două personaje pe care eu le acuz de câştiguri necuvenite. (...) Ei îmi tot caută nod în papură, să mă agaţe cu ceva. Îi deranjează că încă funcţionează PRM", a spus preşedintele PRM, care a adăugat că va da ANI în judecată. "E mâna lui Băsescu, e proces politic", a continuat Vadim Tudor.

Europarlamentarul s-a arătat contrariat că ANI "îl acuză pe cel mai integru om din viaţa politică", în vreme ce liderii PDL au averi ilegale de "sute de milioane de euro". "E ca şi cum mă acuză că am un acord secret cu UDMR. Nu se leagă. (...) Această ANI este o pârghie a poliţiei politice şi rodul gândirii maladive a Monicăi Macovei", a mai spus Tudor, la Antena 3.

"I-a luat Dumnezeu minţile lui Băsescu. Indivizi care terorizează oameni care nu le-au făcut nimic. Să spună Băsescu unde e flota României şi pe urmă îl bag în seamă, cu regimul lui de infractori. Dacă eu voi fi chemat undeva iar în instanţă să vadă ei cum o să joc eu ceardaşul pe mormântul lor politic. E o metaforă", a mai acuzat el.

C.V. Tudor i-a ironizat şi pe şefii ANI, Cătălin Macovei şi Horia Georgescu. "Mă ocup eu de contabilitate? Eu scriu cărţi. Sunt contabilii mei (care trebuie să declare, n.r.). (...) Eu sunt demnitar european, m-au votat o jumătate de milion de oameni, să nu mă confunde ăştia, că eu nu tai chitanţe şi să mă duc repede cu mărgica în plisc, la cine? La Macovei şi Georgescu. Cine sunt ăştia domne? Lolek şi Bolek, Tom şi Jerry ăştia domnule", a conchis el.

Eurodeputatul C.V.Tudor nu a menţionat în declaraţiile depuse la PE venituri din drepturi de autor în valoare de 36.298 lei,venituri din dividende de la editura "Speranţa" în sumă netă de 150.000 lei şi două conturi dechise la ING în valoare de 11.654,58 euro, susţine ANI. În plus, Tudor ar fi scris în declaraţiile de avere că a avut unele venituri, obţinute din „onorariu-drept de autor” de la S.C. Editura România Mare S.R.L., în valoare totală de 40.985, care însă nu au fost declarate şi la Administraţia Financiară.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel