Urmărește emisiunea live
Vaccinarea, esenţială de-a lungul vieţii. Simin Florescu şi Laszlo Attila, recomandări pentru toate vârstele
Data publicării:
Autor: Mihai Ciobanu
WhatsApp
Foto: Gustavo Fring - Pexels
Foto: Gustavo Fring - Pexels
Prof. dr. Aysel Simin Florescu şi dr. Laszlo Attila au atins, în cadrul dezbaterii cu tema ”Testarea  în farmacie, componentă importantă a campaniilor de prevenție și depistare precoce a bolilor  grave”, problema vaccinării de-a lungul vieţii, atât în copilărie cât şi ca adulţi sau chiar seniori. 

Prof. Dr. Aysel Simin Florescu, Medic specialist boli infecțioase, Manager Spitalul Clinic Boli  Infecțioase și Tropicale Dr. Victor Babeș a atras atenţia asupra importanţei vaccinării, de-a lungul vieţii. Medicul a dat ca exemplu vaccinarea antivariceloasă a cărei importanţă, din păcate, unii dintre părinţi o ignoră. 

„E aceeaşi discuţie dintotdeauna despre vaccinarea copiilor. Chiar şi la Covid seamănă, de exemplu, cu discuţiile despre vaccinarea antivariceloasă. ‚De ce să nu facă varicelă, pentru că este o formă uşoară şi că-i trece şi că aşa a făcut şi bunica’. Lucrurile nu se pun aşa. În momentul în care vezi o encefalită variceloasă sau vezi o bronhopneumonie variceloasă sau vezi un copil care rămâne cu sechele după aşa ceva şi tu ştii că ai un vaccin eficient disponibil şi tu nu l-ai folosit, deja începi să te gândeşti altfel. E vorba de prevenţie”, a subliniat prof. dr. Aysel Simin Florescu.

Despre acest subiect a vorbit şi dr. Laszlo Attila, Secretar Comisia pentru sănătate, Senatul României

„Ar fi recomandat ca adulţii care vin în contact cu copiii – cum ar fi bunicii – să facă toate vaccinurile care au fost administrate la vârsta copilăriei, pentru că ar putea un sistem imunitar mai slăbit să nu mai fie pavăză împotriva bolilor copilăriei”, a spus Val Vâlcu în dialogul cu senatorul Laszlo Attila.

„Am asistat, în decursul timpului, la foarte multe manifestări ştiinţifice în care s-a pus în dezbatere această temă şi, de fapt, trebuie să constat că trebuie să le dau dreptate, iar timpul a demonstrat că au avut dreptate. Una dintre temele discutate a fost problema vaccinării anturajului copilului – mă refer la părinţi, la bunici. (...) Mă refer inclusiv la situaţia vaccinului împotriva virusului HPV, pentru că după un eşec răsunător, văd că lucrurile au început să se mişte şi iarăşi am reluat vaccinarea, dar în continuare doar pentru fetele adolescente. Este un pas înainte”,  a răspuns acesta, la dezbaterea cu tema ”Testarea  în farmacie, componentă importantă a campaniilor de prevenție și depistare precoce a bolilor  grave”.

VIDEO: 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel