Vaccinare în România. De ce nu se va ajunge la 100.000 de vaccinați pe zi. Elena Cristian: Aici este problema
Data publicării:
Autor: Alexandru Ichim
WhatsApp
Elena Cristian, redactor șef DC Business, este de părere că autoritățile din România ar trebui să ia măsuri urgente de informare a populației cu privire la vaccinarea anti Covid-19. 

Elena Cristian, redactor șef DC Business, a fost întrebată în direct la România TV dacă în țara noastră se va ajunge la 100.000 de persoane vaccinate. 

”Dacă ar fi să îi credem pe guvernanți ne-am fi așteptat și la 100.000 de teste pe zi. Atunci când am ajuns la 40.000 era o adevărată sărbătoare. Nu se mai testează, vedem foarte bine ce raportări zilnice se fac și câte teste se fac. Sunt sceptică, nu cred că vom ajunge la 100.000 și nu pentru că nu am putea să facem asta ci pentru că nu există dorința de organizare în acest sens. Sau poate există la Palatul Victoria, dar nu există conectarea cu teritoriul. Putem amenaja 1.000 de centre de vaccinare, dar de unde aduci personal? Guvernul nu ascultă autoritățile locale, care spun că au probleme din acest punct de vedere. Cum s-ar putea organiza tot acest proces în perioada imediat următoare în condițiile în care nu există o strategie pentru teritoriu. Nu avem cum să ajungem la 100.000 de vaccinări pe zi în aceste condiții. Am văzut un sondaj recent care arăta că 35% dintre români vor să se vaccineze, cam 15-25% sunt împotrivă, iar restul sunt indeciși. Indeciși sunt oamenii pentru că nu au acces la informație, pentru că primesc mai multe informații negative decât pozitive despre acest vaccin. Pentru că nu reușesc să se convingă cu informațiile oficiale care circulă în spațiul public în legătură cu acest vaccin. Tocmai aici este problema. În paralel cu organizarea campaniei de vaccinare ar trebui făcută acea campanie de informare. Medicii de familie nu vor să răspundă sau unii dintre ei nu vor să răspundă pentru că nu sunt convinși la rândul lor că vaccinarea este ok”, a declarat Elena Cristian. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

Acest articol reprezintă o opinie.

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel