Data actualizării:
Data publicării:

Vaccinare COVID-19. Persoane din etapa a III-a, la vaccin încă de săptămâna viitoare. Baciu (Ministerul Sănătăţii) explică cum se poate

Autor: Andreea Ditcov | Categorie: Politica
WhatsApp
Guvernul României
Guvernul României
Secretarul de stat din Ministerul Sănătății, Andrei Baciu, a explicat la România TV când și cum va începe etapa a treia de vaccinare din țară.

„Începe de pe data de 15 martie. Practic oricine din România, oricine își dorește, oricine are peste 16 ani, pentru că acestea sunt recomandările în vigoare pentru una dintre companiile care produce vaccin, pentru celelalte două, în momentul de față peste 18 ani, oricine va dori, de luni, 15 martie, va putea să se înscrie pe lista de așteptare.

Această listă de așteptare - e important să menționăm și să explicăm puțin cum va funcționa. În primul rând este esențial să știm că această listă de așteptare nu este una generală. Este o listă de așteptare pentru fiecare centru în parte. Astfel că cineva din etapa a treia poate să intre și să selecteze un centru de vaccinare și acolo se înregistrează pe lista de așteptare. În schimb e important să ținem cont de următorul aspect: aceste persoane din etapa a treia nu se vor vaccina înaintea persoanelor din etapa a doua, înaintea persoanelor peste 65 de ani, înaintea persoanelor cu boli cronice. Practic aceștia vor avea prioritatea înaintea persoanelor din etapa a treia”, a spus Andrei Baciu într-o intervenție în direct la România TV.

Va fi o perioadă de suprapunere între etapa a doua și a treia, a mai precizat secretarul de stat, Andrei Baciu

„Constatăm faptul că există diverse locuri în țară unde sunt locuri libere. În consecință, văzând ce eficiență au vaccinurile și cum protejează împotriva îmbolnăvirii cu COVID-19, atunci este esențial ca respectivele locuri să fie alocate, pentru că, din fericire, oamenii au înțeles că vaccinurile sunt sigure, sunt eficiente și garantează o protecție împotriva bolilor grave. Este important să menționăm că începând de astăzi sunt două localități în care rata de incidență este foarte mare și a început înscrierea persoanelor din etapa a treia chiar de astăzi, pentru că vaccinarea acestor persoane ar ajuta ca măsură suplimentară, ca oamenii respectivelor localități să câștige o protecție împotriva COVID-19”, a mai precizat secretarul de stat. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel