Vaccin pentru pesta porcină. Petre Daea: Să sperăm că merg bine testele din Vietnam - video
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Rodica Mitu
WhatsApp
Petre Daea
Petre Daea
Ministrul Agriculturii, Petre Daea, a vorbit, la DCNews și DCBusiness, despre interesul României cu privire la testele efectuate de cercetătorii din Vietnam referitoare la un posibil vaccin împotriva pestei porcine africane.

Întrebat în cadrul interviului acordat în exclusivitate pentru DCNews și DCBusiness dacă mai sunt probleme cu pesta porcină, ministrul Agriculturii a răspuns afirmativ. „Din nefericire, mai sunt", a spus Petre Daea, adăugând ulterior: „Este cea mai mare încercare pe care o are țara și nu numai, toată lumea. În China... și o să vă dau o imagine privind sacrificarea. A copleșit puterea de înțelegere. De 31 de ani, acest virus este în Sardinia".

Cu referire la România, a spus că „nu poți să scoți porcul din gospodăria populației, este total exclus să oprești creșterea porcului".

În acest context, ministrul a vorbit despre realizarea unui vaccin împotriva pestei porcine africane. „Sperăm că va fi vaccin. Am trimis o corespondență ministrului din Vietnam, pentru că am văzut că acolo ar fi un succes de etapă în acest sens. L-am rugat să participăm și noi cu echipele noastre de specialiști să punem cap la cap priceperea noastră. Sunt pe drumul de a obține un vaccin", a declarat ministrul Agriculturii.

Mai jos, interviul integral cu Petre Daea la DCNews și DCBusiness:

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel