Dr. Oancea, despre producerea vaccinului anti-COVID la Institutul Cantacuzino. Ciuvică, după anunțul lui Cîțu: Era la rapel. Probabil că ăsta a fost un efect secundar
Data actualizării:
Data publicării:
Autor: Florentina Constantin
WhatsApp
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
Imagine cu rol ilustrativ / Sursa foto: Pixabay
General Dr. Florin Oancea, comandant la Institutul Cantacuzino, a vorbit despre producerea vaccinului anti-COVID în România, după anunțul lui Florin Cîțu. Mugur Ciuvică a reacționat la declarațiile premierului. 

"România a avut o comunicare cu Comisia Europeană. Vom încerca să producem vaccinul în România, la Cantacuzino. Am trimis o scrisoare, în urma unei întrebări adresate de Comisia Europeană, şi ne-am arătat disponibilitatea de a produce vaccinul în România. Asta este calea pe care mergem noi”, a declarat Florin Cîțu.

"Era la rapel şi probabil că ăsta a fost un efect secundar"

"Eu am citit ce a declarat directorul de la Terapia, care a zis că, în România, în momentul de faţă, nu există tehnologie nici pentru ambalarea vaccinurilor, nu se pune problema de fabricarea vaccinurilor. Nici măcar de ambalarea vaccinurilor nu se pune problema, că şi alea necesită o supertehnologie, mai ales alea care stau la - 80 de grade. Cred că a visat ceva domnul Cîțu. Era la rapel şi probabil că ăsta a fost un efect secundar", a spus Ciuvică.

"Avem nevoie de o linie nouă de producţie de vaccin"

"Fără investiţii, nu se poate produce acest vaccin la Cantacuzino. Depinde şi despre ce tip vaccin vorbim. În acest moment, în Institutul Cantacuzino avem nevoie de retehnologizare, de modernizare. Avem nevoie de o linie nouă de producţie de vaccin. Această tehnologie pentru ARN mesager nu există în România şi probabil ea va trebui achiziţionată de la zero. Ce avem noi este experiența cercetătorilor, personal instruit. Nu avem nevoie să mai angajăm. Investiţiile în forţa umană sunt minime ", a declarat Florin Oancea, la Antena 3.

Vezi și: Vaccinul rusesc Sputnik și vaccinul COVID de la Cantacuzino. Două gogoși politice

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel