Vacanţele de lux în Caraibe ale lui Boris Johnson, anchetate
Data publicării:
Autor: Florin Răvdan
WhatsApp
Facebook Boris Johnson
Facebook Boris Johnson
Boris Johnson face obiectul unei anchete în Marea Britanie din cauza vacanţelor de lux din insulele Caraibe. 

Liderul conservator şi logodnica sa Carrie Symonds au petrecut Noul An pe insula privată Moustique, în Arhipelagul Grenadine din Caraibe. În declaraţia sa de avere în calitate de deputat, Boris Johnson a scris că aceste vacanţe în valoare de 15.000 de lire (17.400 de euro la cursul actual) i-au fost oferite de omul de afaceri David Ross, un donator al Partidului Conservator.

John Trickett, membru al guvernului "din umbră" al laburiştilor, l-a îndemnat însă pe premier să "clarifice cine a plătit pentru excursia sa de lux", după ce media au relatat că Ross nu a finanţat direct respectiva escapadă.

Ross spune că a plătit pentru "un beneficiu în natură"



Însă Ross a stârnit confuzie atunci când, într-o primă fază, a negat că a oferit o astfel de sumă, după care a revenit şi a spus, prin intermediul purtătorului său de cuvânt, că este vorba de "un beneficiu în natură".

Un purtător de cuvânt al antreprenorului a explicat că "dl Ross a facilitat cazarea dlui Johnson pe insula Mustique, evaluată la 15.000 de lire", şi "de aceea este vorba de o prestaţie în natură a dlui Ross către dl Johnson, iar declaraţia dată de dl Johnson către Camera Comunelor este corectă".

Deputata ecologistă Caroline Lucas a remarcat în schimb pe Twitter că "într-un fel sau altul informaţia privind interdicţia ce le-ar fi fost impusă consilierilor ministeriali de a accepta orice fel de favoruri nu a ajuns la urechile premierului"
Downing Street a subliniat anterior că totul a fost declarat în documentele oficiale.

Conservatorii, victorie la alegeri



Dezvăluirea survine în contextul în care Boris Johnson este implicat în mai multe cazuri care au evidenţiat legăturile extrem de strânse între putere şi interesele private, în cauză fiind în special luxoasa renovare a apartamentului său de la Downing Street, aflată în centrul unei anchete a comisiei electorale britanice.

În ciuda acestor scandaluri, Partidul Conservator a ieşit întărit de la alegerile locale de la 6 mai din Anglia, învingându-i pe laburişti la Hartlepool, unul dintre bastioanele istorice ale acestora din nord-estul Angliei, scrie Agerpres.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel