Vacanță-test de opt zile în Grecia, pentru a vedea cât de mare este riscul de infectare cu SARS-COV-2. Preț sejur
Data publicării:
Autor: Cătălina Burghelea
WhatsApp
O companie olandeză de turism va trimite aproape 200 de oameni într-o vacanță de opt zile în Grecia, pentru a verifica dacă turismul este fezabil în timpul pandemiei de COVID-19. Cei care vor să ajungă în această vacanță, în regim all-inclusive, trebuie să plătească 399 de euro de persoană. 

Turiștii nu vor avea voie să părăsească stațiunea în care sunt cazați. În plus, vor fi nevoiți să se carantineze timp de zece zile la întoarcerea în țară. Chiar și așa, cel puțin 25.000 de oameni s-au înscris pentru a lua parte la acest experiment. 

Cum va funcționa testul de vacanță?

Compania Sunweb oferă 189 de bilete, pentru oameni cu vârste între 18 și 70 de ani, pe baza unor criterii stabilite de guvern. Călătorii vor fi testați înainte și după sejurul care începe pe 12 aprilie. Dacă vreunul dintre ei se infectează în timpul vacanței, va fi nevoit să se carantineze la un hotel COVID din Grecia, dar costurile vor fi acoperite de compania turistică. Sunweb spune că a stabilit o serie de reguli de siguranță pentru întreaga călătorie, care trebuie aprobate de agenția de sănătate publică olandeză, RIVM, scrie BBC

Turiștii vor locui într-un hotel din Rhodos, amenajat exclusiv doar pentru ei. Ei nu vor putea merge la plajă sau prin oraș, dar au la dispoziție cele trei piscine ale hotelului și două restaurante. 

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
Iti place noua modalitate de votare pe dcnews.ro?
pixel