"Vacanța rece", la mare căutare în această vară. Sătui de caniculă, tot mai mulți turiști aleg această destinație. "În Roma, nu poți să te plimbi pe la această oră"
Data publicării:
Autor: Doinița Manic
WhatsApp
Foto: Pixabay
Foto: Pixabay
Află în articol ce este "vacanța rece" și de ce în ultima vreme a devenit o tendință în turism.

Sătui de verile caniculare, tot mai mulți europeni aleg destinații de vacanță mai răcoroase, unde temperaturile sunt de obicei de maxim 20 de grade. Așa a apărut o nouă tendință în turism - "cool-cation" sau "vacanță rece", care, odată cu schimbările climatice, ar putea deveni și mai populară.

Una dintre destinațiile preferată de tot mai multe persoane este Norvegia. Țara este potrivită pentru cei care își doresc o vreme mai răcoroasă în această perioadă deoarece temperaturile medii sunt cuprinse între 12 și 23 de grade, relatează Pro TV. În plus, între mai și iulie, zilele sunt aproape nesfârșite în Norvegia, datorită soarelui care apune aproape de miezul nopții, ceea ce permite plimbări lungi prin locurile pitorești pe care le oferă.

Ce spun turiștii care aleg Norvegia

"În zona mea din Italia, vara este foarte călduroasă. E caniculă și umezeală, așa că îmi place să am parte de vreme mai rece", a spus un turist.

"E o pauză plăcută. În Roma, nu poți să te plimbi pe la această oră. Cred că, odată cu schimbările climatice, va deveni și mai proeminentă această tendință. Oamenii încearcă să scape de o vară caniculară", susține o turistă din Italia.

"Este o tendință. Am simțit-o în Bergen vara trecută și cred că o vom simți și mai mult anul acesta. (...) Înțeleg acest punct de vedere. Noi norvegienii suntem obișnuiți cu această climă în viața noastră de zi cu zi, dar alți oameni din alte părți ale lumii trăiesc cu un tip de climă complet diferit în viața lor de zi cu zi și cred că clima noastră este exotică și interesantă", a declarat Anders Nyland, directorul unei agenții de turism din Bergen, un oraș din vestul Norvegiei.

Google News icon  Fiți la curent cu ultimele noutăți. Urmăriți DCNews și pe Google News

WhatsApp
pixel